Premjeras susitiko su Europos komisaru Michel Barnier

Šiandien Ministras Pirmininkas susitiko su Europos Komisijos nariu Michel Barnier, atsakingu už vidaus rinką ir paslaugas.

Susitikimo metu buvo aptartos vieningos rinkos stiprinimo galimybės, ES finansinio reglamentavimo darbotvarkė bei eurozonos problemos.

„Daugiausia dėmesio skyrėme toms iniciatyvoms, kurios yra nuosekliai įgyvendinamos ir bus svarbios 2013 m. Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungai. Susitikimo metu Europos komisaras Michel Barnier pažadėjo savo pagalbą Lietuvai rengiantis ES pirmininkavimui 2013 metais,“ – teigė Vyriausybės vadovas.

Europos Komisijos narys Michel Barnier atkreipė dėmesį, kad dabartinė situacija Europos Sąjungoje ragina neišvengiamai sutelkti jėgas ir dirbti visiems kartu. „Šiuo metu išties dirbame keliais frontais spręsdami ekonominės krizės, kilusios prieš tris metus, taip pat valstybių skolos problemas“, – sakė Europos Komisaras Michel Barnier.

Komisaras M. Barnier prisiminė, kad 1992 m., kai jis buvo žiemos olimpinių žaidynių Albervilyje (Albertville) organizacinio komiteto nariu, jam buvo ypač džiugu sveikinti lietuvių olimpiečius, kurie pirmą kartą po Nepriklausomybės atkūrimo dalyvavo, kaip Lietuvos komanda. Komisaras taip pat pasidžiaugė, kad tikrai pasinaudos galimybe stebėti Prancūzijos krepšinio rinktinės rungtynes su Turkijos krepšininkais šiandien.


Šiame straipsnyje: kubiliuspremjeras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių