Premjeras: susitarimas dėl minimalios algos yra populistinis

Opozicinių Seimo partijų ir profesinių sąjungų susitarimą susieti minimalią mėnesio algą (MMA) su vidutiniu darbo užmokesčiu premjeras Andrius Kubilius vadina populistiniu.

„Mes tikrai įvairiose populistinėse akcijose šiomis dienomis neplanuojame dalyvauti ir ragintume ir kitas partijas matyti problemas - ir bankinio sektoriaus, ir biudžeto problemas, ir skirti visą dėmesį būtent šių problemų sutelktam sprendimui“, - antradienį Lietuvos radijui sakė Vyriausybės vadovas, paklaustas, ar jo vadovaujama Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai neprisidės prie susitarimo.

Pasak A.Kubiliaus, politikai ir profesinės sąjungos „turėtų matyti visą paveikslą“, nes vien pensijoms atkurti nuo sausio reikia apie 600 mln. litų.

Antradienį keturių opozicinių Seimo partijų ir šešių profesinių sąjungų atstovai pasirašė susitarimą, kad MMA būtų nustatomas 50 proc. einamųjų metų vidutinio darbo užmokesčio dydžio. Anot susitarimo, MMA būtų nustatomas kasmet tvirtinant biudžetą.
Parašus po dokumentu padėjo partijos „Tvarka ir teisingumas“, Darbo, Lietuvos socialdemokratų bei Krikščionių partijų atstovai, Lietuvos transporto darbuotojų, Socialines paslaugas teikiančių darbuotojų, Lietuvos kultūros darbuotojų,

Respublikinės jungtinės, „Solidarumo“ profesinių sąjungų bei Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovai.

Vyriausybė siūlo, kad minimali alga būtų padidinta kitų metų liepą nuo 800 iki 850 litų.


Šiame straipsnyje: MMAMinimali alga

NAUJAUSI KOMENTARAI

VILE

VILE portretas
Juokdariai 50 litu padidintu iki 850 lt ir tiek kalbu o tam banko nadministratoriui menesio alga 150000 euru, tai asnesuprantu is viso logikos

Kęstas

Kęstas portretas
_Tuo metu Premjeras Andrius Kubilius sako, kad jo vadovaujama Tėvynės sąjunga tokiose populistinėse akcijose nedalyvaus. _ Tai gal ir Seimo rinkimuose Tėvynės sąjunga nedalyvaus?

gyventojas

gyventojas portretas
Apie kokia logiką tu čia kalbi jau 20 metų kaip mūsų ponai nužmogėjo.Čia jau žmogiškumo nėra jokio.Atsibusk, ar vagys gali mastyti apie tautą?Te būna jie prakeikti amžiams su savo godumais ir mastymais.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių