Premjeras sako pritariantis, kad Vilniaus meras turi atsistatydinti

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas premjeras Andrius Kubilius sako pritariantis partijos prezidiumo raginimui sostinės merui Viliui Navickui trauktis iš pareigų.

"Vakar prezidiumas apsvarstė visą situaciją ir priėmėm tokį sprendimą, nesvarstydami atskirai kažkokių motyvų, bet matom bendrą situaciją, kuri iš tiesų reikalauja tokių sprendimų. Ir mes padarėm sprendimą, meras į tai jau sureagavo, sakydamas, kad svarstys koalicijoj. Manau, kad tokie sprendimai reikalingi", - penktadienį žurnalistams sakė A.Kubilius.

Paklaustas, ar pats asmeniškai mano, jog Vilniaus merui reikia trauktis, premjeras sakė: "Mano asmeninė nuomonė sutampa su prezidiumo nuomone".

Valdančiosios TS-LKD prezidiumas ketvirtadienio vakarą nutarė rekomenduoti Vilniaus miesto merui V.Navickui trauktis iš posto.

V.Navickas penktadienį pareiškė ketinantis atsistatydinti tada, kai sostinės savivaldybės tarybos partijų frakcijos susitars dėl naujo mero.

Kritikos iš partijos bendražygių dėl spaudimo savivaldybės kontrolieriui sulaukęs V.Navickas sakė postų nesilaikąs, tačiau jaučiantis atsakomybę prieš miestą, miestiečius ir valdančiąją koaliciją.

"Nenoriu visko mesti ir palikti miesto taryboje sumaišties, noriu, kad būtų darbų tęstinumas, todėl kviečiu visas miesto tarybos partijų frakcijas susitarti ir nuspręsti dėl situacijos mieste ir naujo mero. Kai tik jos nuspręs, iškart atsistatydinsiu", - penktadienį pareiškė V.Navickas, kurio pareiškimą BNS perdavė savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius.

"Gerbiu savo partijos nuomonę ir tikrai nenoriu jai kenkti", - teigė sostinės meras.

Konservatorių frakcijos Vilniaus savivaldybės taryboje vadovas Raimundas Alekna BNS penktadienį teigė, jog "partijos prezidiumo sprendimus reikia ne vertinti, o vykdyti".

"Kaip partijos narys V.Navickas turėtų paklusti prezidiumo sprendimams", - sakė R.Alekna.

Meru V.Navickas išrinktas praėjusių metų vasarį.

TS-LKD Priežiūros komitetas praėjusią savaitę sustabdė V.Navicko narystę partijoje, viešumon iškilus įrašui kaip V.Navickas, rugsėjo pradžioje susitikęs su savivaldybės kontrolieriumi Šarūnu Skuču, "mokė" kontrolierių daryti tyrimus, palankius valdančiajai koalicijai.

BNS turimame įraše girdėti, kaip V.Navickas per pokalbį su partijos bičiuliu sako, kad nurodymą, kuris naudingas valdančiajai Tėvynės sąjungai, savivaldybės kontrolieriai gali atlikti per tris dienas, o nurodymą, kuris naudingas "paksiniams", galima nagrinėti ir trejus metus.

Už pokalbio įrašinėjimą slapta ir jo paviešinimą Priežiūros komiteto sprendimu Š.Skučas pašalintas iš TS-LKD.


Šiame straipsnyje: Vilius Navickas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių