Premjeras sako laukiantis naujos kandidatūros į kultūros ministrus

Premjeras Andrius Kubilius sako spręsiantis kultūros ministro Remigijaus Vilkaičio atleidimo klausimą tuomet, kai bus pasiūlytas naujas kandidatas į šį postą.

Pasak ministro pirmininko, sprendimas "nekelia jokių abejonių", nes savo nuomonę išsakė ministrą delegavusi Tautos prisikėlimo partija (TPP). TPP nori atleisti R.Vilkaitį iš pareigų, nes esą jos netenkina Kultūros ministerijos darbo kokybė ir situacija kultūros srityje.

"Sprendimas, man atrodo, kad jums jau seniai nekelia jokių abejonių - tai yra partijos apsisprendimas, ir aš tik laukiu vieno - kad išspręsti kompleksiškai, kas bus pasiūlytas kitas kandidatas", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė premjeras

"Pagal Konstituciją ir teisininkų išaiškinimus, ministro pakeitimas gali vykti arba ministrui parašius atsistatydinimo pareiškimą, arba premjerui teikiant jo atleidimą ir kito ministro kandidatūrą", - teigė A.Kubilius.

Paklaustas, ar teiks prezidentei ministro R.Vilkaičio atleidimą, ministras pirmininkas atsakė: "Čia jums kažkaip naujiena dabar".

Anot premjero, dėl naujo kandidato dar ketinama pasitarti.

R.Vilkaitis antradienį paliko jį į ministrus delegavusią TPP.

TPP praėjusią savaitę paragino R.Vilkaitį trauktis iš kultūros ministro posto, tačiau jis pats sako dabar norįs baigti kai kuriuos darbus.

Lietuvoje ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Pagal valdančiosios koalicijos susitarimą TPP priklauso kultūros ir aplinkos ministrų postai. TPP Seime turi 7 atstovus.


Šiame straipsnyje: VilkaitisValinskaskubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių