Premjeras: rengiantis pirmininkauti ES daugės komandiruočių

Lietuvai rengiantis pirmininkauti Europos Sąjungai (ES) daugės valdininkų užsienio komandiruočių, tiesiogiai nesusijusių su mūsų šalies reikalais, sako premjeras Andrius Kubilius.

„Gavęs pasiūlymą, suderintą dviejų ministrų, dalyvauti Jungtinių Tautų konferencijoje, ir planuojant tai, kaip pasirengimą pirmininkauti Europos Sąjungai, neturėjau didelių galimybių tai svarstyti. Iš tikrųjų pirmininkaujat ES aplinkos saugos reikalams ir tokiems reikalavimams, kurie galbūt mūsų tiesiogiai neliečia, turbūt teks skirti tikrai daug dėmesio“, - pirmadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras, komentuodamas dviejų Aplinkos ministerijos valdininkų išvyką į Pietų Korėją dalyvauti konferencijoje, skirtoje aptarti priemonėms dėl besiplečiančių dykumų.

„Ir tokių kelionių kitais metais, matyt, turėsime ir daugiau“, - pridūrė Vyriausybės vadovas.

Anot jo, jau kitąmet numatytas nemažas finansavimas rengtis pirmininkauti ES.
„Ir ta programa pasirengimo pirmininkavimui buvo plačiai svarstoma ir tvirtinama tiek Vyriausybėje, tiek Seime. Ir ta programa yra įgyvendinama“, - teigė A.Kubilius.

Praėjusią savaitę jis pasirašė potvarkį, kuriuo Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento gamtos išteklių skyriaus vedėjas Vilmantas Graičiūnas ir šio skyriaus vyriausioji specialistė Dalia Gudaitienė-Holiman komandiruotį į Pietų Korėjos miestą Čangvoną, pranešė dienraštis „Lietuvos rytas“.

Šiame Pietų Korėjos mieste nuo šio pirmadienio iki kito penktadienio vyks JT konferencija, kurios dalyviai iš įvairių šalių svarstys, kaip stabdyti besiplečiančias dykumas ar kovoti su naujomis dykynėmis visame pasaulyje.
Konferencijoje bus atstovaujama šalims, kurios yra prisijungusios prie JT konvencijos

"Dėl kovos su dykumėjimu šalyse, kurios patiria dideles sausras ir (ar) dykumėjimą, ypač esančiose Afrikoje". Lietuva šią konvenciją ratifikavo dar 2003 metais.
Visas šios komandiruotės išlaidas padengs Aplinkos ministerija iš savo lėšų, skirtų ministerijos darbuotojų ir vadovų komandiruotėms. Viešbučiai kainuos apie 10 tūkst. litų, dar apie 8 tūkst. litų - lėktuvo bilietai. Pridėjus įvairias kitas išlaidas, mums abiem kelionė kainuos apie 20 tūkst. litų.

Lietuva ES pirmininkaus 2013 metų antrąjį pusmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių