Premjeras: reikia skirti daugiau dėmesio kibernetiniam saugumui

Premjeras Andrius Kubilius tikina, kad kibernetinės atakos prieš svarbias valstybės institucijas privers tam skirti dar daugiau dėmesio bei investicijų.

„Be abejo, kibernetinis saugumas yra labai svarbi sritis, ir tam skiriame ne tik mes dėmesio, tam skiria dėmesio ir NATO organizacija, ir tokia patirtis jau realiame gyvenime, kai imamasi atakuoti tikrai labai svarbią valstybės instituciją, mus privers šiems pavojams skirti dar daugiau dėmesio“ - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Kubilius.

Jis teigė manantis, kad valstybės institucijos yra pakankamai apsaugotos nuo tokių kibernetinių atakų, tačiau būtina daugiau investuoti į jų didesnį saugumą.

„Manau, pakankamai apsaugota, nors šioje vietoje visiškai akivaizdu, kad investuoti į didesnį saugumą ir būtent į tokį saugumą mes tikrai privalome, nes technologijos, gebėjimai būtent tokiomis atakomis pakenkti valstybės gyvenimui - jie šiandieniame pasaulyje kinta labai greitai“, - kalbėjo premjeras.

Trečiadienį buvo atnaujintos kibernetinės atakos prieš Lietuvos banko informacines sistemas. Bandymų „nulaužti“ centrinio banko interneto svetainę buvo ir praėjusį penktadienį. Sistemas buvo bandoma atakuoti iš Rusijos, Ukrainos, Kinijos, Šveicarijos, JAV, Kanados ir kitų valstybių, taip pat iš Lietuvos

Tokio masto ataka prieš centrinį šalies banką įvykdyta pirmą kartą.

Programišių ataką patyrė ir vienas mažiausių Lietuvoje komercinis Medicinos bankas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių