Premjeras: policijos apsivalymas skausmingas ir nemalonus, bet būtinas

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad policijai būtina spręsti iš praeities užsilikusias problemas, nors šis apsivalymas gali būti ir skausmingas.

Jo teigimu, policijos vadovas Saulius Skvernelis šiuo atžvilgiu veikia tinkamai.

„Naujasis policijos generalinis komisaras, įsteigęs ir vadinamą Imuniteto tarnybą, imasi žingsnių, kurie tokioje situacijoje, kokia paaiškėjo, mano įsitikinimu, yra tinkami. Todėl aš tikiu, kad policija yra pajėgi apsivalyti nuo iš praeities paveldėtų problemų ir apsivalymas gali būti skausmingas, gal būti nelabai malonus, bet jis yra privalomas ir būtinas“, - interviu Lietuvos radijui antradienį sakė premjeras.

Jis pakartojo, jog policijai, kuri turi kovoti su nusikalstamumu ir korupcija, turi būti taikomi „patys aukščiausi skaidrumo standartai“.

Paklaustas, ar Vyriausybė turi planą, kaip efektyviau koordinuoti teisėsaugos veiklą ir užtikrinti vidaus saugumą, A.Kubilius atsakė nemanantis, jog Ministrų kabinetui šioje srityje reikia papildomų įgaliojimų.

"Nematyčiau, kad kažkaip specifiškai reikėtų spręsti problemą, ar Vyriausybei čia reikia dar kokių nors papildomų įgaliojimų. Reikia visur papildomos politinės valios – kai susiduriama kokiom nors problemom, jas reikia tiesiog spręsti", - kalbėjo premjeras.
Pirmadienį įtarimai buvo pareikšti iš pareigų pirmadienį atsistatydinusiam policijos generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, buvusiam Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) viršininko pavaduotojui, šiuo metu - Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Tomui Ulpiui bei vienam LKPB operatyvininkui. Visiems trims skirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

V.Račkauskui įtarimai pareikšti pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, kurie numato atsakomybę dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Antradienį, žiniasklaidos teigimu, ketinama įtarimus pareikšti dar trims pareigūnams, tarp jų - LKPB viršininkui Algirdui Matoniui.
Pranešama, kad šių visų šių pareigūnų namuose atliktos kratos tiriant, ar policija iš tiesų iš anksto turėjo informacijos apie planuojamas Drąsiaus Kedžio žmogžudystes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Violetine revoliucija

Violetine revoliucija portretas
Jeigu Lietuva valdytu pedofilu klanas, tokia Venskiene senai butu sutrinta i smulkius miltelius ir paleista pavejui. Reikalas ir yra tame, kad cia seniai niekas nieko nevaldo. Todel ir klesti palaida bala teisesaugoje ir anarchija banditu pasaulyje. Arba, kitais zodziais, vyksta tyli banditu prognozuota violetine revoliucija.

Ar

Ar portretas
galit prikelti nuzudytus a.a.J.Furmanaviciu ir a.a.V.Naruseviciene ? Ne!-,tai tada visi kurie dangste zmogzudi ir jo gimine keliaukit pragaran pas zmogzudi Kedi

ar

ar portretas
Ar Kubiliui būtina pareikšti savo nuomonę? Geriau jau jis jos nereikštų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių