Premjeras paragino JAV siekti NATO oro policijos misijos pratęsimo

Premjeras Andrius Kubilius pirmadienį paragino Jungtines Valstijas siekti, kad Šiauliuose dislokuota NATO oro policijos misija būtų pratęsta.

Tokią poziciją Vyriausybės vadovas išsakė pirmadienį susitikęs su Lietuvoje besilankančiu pirmosios sertifikuotos JAV verslo misijos vadovu, Kongreso nariu Johnu M. Shimkumi.

„Susitikimo metu Vyriausybės vadovas taip pat pakvietė JAV atstovus kitais metais Čikagoje vyksiančiame NATO viršūnių susitikime palaikyti Lietuvos siekius pratęsti NATO oro policijos misiją“, - rašoma Ministro pirmininko spaudos tarnybos pranešime.

Trys Baltijos šalys neturi oro erdvės apsaugai tinkamų orlaivių, todėl šią karinę funkciją nuo 2004 metų vykdo sąjungininkai. Pamainomis skirtingų šalių naikintuvai dislokuojami Šiauliuose. Šiuo metu Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro erdvę saugo Danija.

Pagal galiojantį sprendimą NATO oro policijos misiją vyks iki 2014 metų, tačiau Baltijos šalys siekia, kad ji įgautų ilgalaikės misijos statusą.


Šiame straipsnyje: NATOmisija Lietuvoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
Rekomenduoju visiems ir visoms pasižiūrėt, nes greitai kažką panašaus pamatysime: YouTube: /watch?v=2B3EILAz7lY&feature=results_main&playnext=1&list=PL60899E5BE492FA2F (visas filmas Apocalypse 1). Tuoj Rusija su arabais tures pulti Izraelį!... Ruoškitės Ezekielio 38-39 pranašystės išsipildymui... Taip, Izraelis bus puolamas, bet priešai bus sunaikinti Izraelio Dievo YAHUSHUA-YAHUWAH, kurį Jūs žydai jau pamiršot... Tada, matyt, pradėsit atstatynėt šventyklą... Taip, Yra vienas būdas įrodyti, kad Izraelio Dievo YAHUSHUA-YAHUWAH (Sūnus ir Tėvas yra Viena) nėra... Jeigu kažkas užpuls Izraelį ir sunaikins viską... Tuomet Jo vardas dingtų kartu su Izraelio (Jokūbo) palikuonim... BET JIS YRA! IR todėl bus taip: YouTube: /watch?v=lbQjurmS5rE&feature=share

lietuvis

lietuvis portretas
Lietuva turi buti laisva jankiu okupantai gali vaziuot namo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių