Premjeras neskuba pasirašyti R.Turčinsko atsistatydinimo pareiškimo

Premjeras Gediminas Kirkilas teigia turįs dar kelias dienas priimti sprendimui dėl sveikatos apsaugos ministro Rimvydo Turčinsko atsistatydinimo.

Vyriausybės vadovas kol kas neužsimena ir apie galimą R.Turčinsko pamainą. Kai kurie socialdemokratų koalicijos partneriai neatmeta, jog R.Turčinskui gali būti pavesta laikinai vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai iki naujos Vyriausybės suformavimo po Seimo rinkimų šį rudenį.

Sveikatos apsaugos ministras R.Turčinskas apie atsistatydinimą pranešė praėjusį trečiadienį. Prieš tai prezidentas V.Adamkus pareiškė, kad jo netenkina R.Turčinsko pasiaiškinimai dėl priimamų sprendimų ir padėties ministerijoje bei jai pavaldžiose įstaigose.

Prezidentas praėjusią savaitę nekomentavo, ar besitraukiantis sveikatos apsaugos ministras R.Turčinskas galėtų toliau laikinai eiti savo pareigas. Pasak šalies vadovo, šiuos klausimus turi spręsti pats ministras bei ministrų kabinetas.

R.Turčinskui buvo priekaištaujama, kad jo paskirta Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkė Aurelija Kulčickienė Gutienė įsivėlė į korupcijos skandalą. Specialiųjų tyrimų tarnybai pateikus įtarimus piktnaudžiavus tarnybine padėtimi ir padarius finansinių pažeidimų, ji buvo nušalinta nuo pareigų.

Be to, daug abejonių sukėlė R.Turčinsko įsakymas perduoti Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialą privačiai bendrovei "Kraujo donorystės centras". Dėl šio sprendimo ministras pripažino klydęs ir minėtą įsakymą jau atšaukė.

Ministras taip pat kaltinimas, kad jo vadovaujama ministerija galimai didesnėmis nei rinkos kainomis nupirko greitosios pagalbos automobilius.

R.Turčinską, kuris yra ir Seimo narys, į Vyriausybę buvo delegavusi Pilietinės demokratijos partija, tačiau pernai gegužę jis perėjo į socialdemokratų frakciją.

R.Turčinskas yra penktasis ministras, pasitraukęs iš socialdemokrato G.Kirkilo vadovaujamos Vyriausybės.

BNS inf.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių