Premjeras: LRT bėdų nereikia sieti tik su lėšų planavimu

Valstybės kontrolei konstatavus, kad viena iš pagrindinių LRT finansinių problemų priežasčių – Vyriausybės neveiksnumas, Vyriausybės vadovas ginasi, kad LRT problemos neturėtų būti siejamos vien su finansavimo planavimu.

Premjero Andriaus Kubiliaus teigimu, LRT – biudžetinė įstaiga ir jis nematąs prasmės planuoti kitokią nei visoms biudžetinėms įstaigoms finansavimo tvarką, nors pokyčių numatoma

„Tikimės permainų jau planuojant kitų metų biudžetą, bet manau, kad nacionalinio transliuotojo problemos turėtų būti siejamos ne su Vyriausybės biudžeto planavimo tam tikrais gebėjimais“, – sakė jis.

Valstybės kontrolė konstatuoja, kad LRT įgyvendino ankstesnes rekomendacijas, kurių vykdymas priklausė LRT administracijos kompetencijai, ir pažymi, kad pagrindinė LRT problemų priežastis – Vyriausybės neveiksnumas, nors Valstybės kontrolė rekomendavo Vyriausybei planuojant finansavimą atsižvelgti į išskirtinį nacionalinio transliuotojo statusą ir uždavinius.

Seimas pradėjo svarstyti nutarimą, kuriuo, atsižvelgdamas į Lietuvos radijo ir televizijos tarybos sprendimą trumpinti LRT programų trukmę dėl finansavimo deficito, įpareigoja Vyriausybę iki gegužės imtis neatidėliotinų priemonių, kad būtų užtikrintas programų transliavimo finansavimas. Nutarimas atiduotas Seimo komitetams svarstyti.

Susirūpinimą dėl mažinamo LRT finansavimo yra išreiškusi Europos transliuotojų sąjunga.


Šiame straipsnyje: LRT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių