Premjeras: Lietuvoje turėtų būti ruošiama daugiau inžinierių

Lietuvos aukštojo mokslo sistema turėtų rengti daugiau inžinierių, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

Tokią poziciją jis išsakė penktadienį žurnalistų paklaustas, kodėl jo vadovaujama Vyriausybė nusprendė keisti aukštojo mokslo sistemą.

„Aš noriu pasakyti, kad ne visą sistemą norime pakeisti. Aš manau, kad pats teisingiausias kelias, kuriuo Lietuva turėtų eiti, yra paruošti daugiau inžinierių, nes inžinerijai skiriamas labai didžiulis dėmesys kitose šalyse, manau, kad Lietuva turėtų eiti tuo pačiu keliu“, - teigė Vyriausybės vadovas.

Jis leido suprasti, kad dabartinėje studijų krepšelių sistemoje „nėra jokio suderinamumo su valstybės prioritetais“.

„Nenormalu, kada mes kalbame apie savo šalį kaip apie išvystytą žemės ūkio sektorių, bet kiekvienais metais į Aleksandro Stulginskio universitetą įstoja mažiau su valstybės finansuojamais studentų krepšeliais. Mes giriamės, kad esame krepšinio šalis, bet šiais metais su valstybės finansuojamais krepšeliais į šitą specialybę įstojo tik vienas. Mes skelbiame, kad kiti metai yra sveikatingumo metai, esame priėmę įvairiausius įstatymus Seime, kaip padėti žmonėms su negalia, tai į šitas specialybes šiais metais neįstojo nė vienas studentas su valstybės finansuojamais krepšeliais“, - vardijo Vyriausybės vadovas.

Anot jo, studentų priėmimas ir rengimas nesuderintas su keliamais valstybės prioritetais.

Vadinamąją studentų krepšelių sistemą įvedė buvusi centro-dešinės Vyriausybė, kurios darbo metu Švietimo ir mokslo ministerijai vadovavo liberalas Gintaras Steponavičius. Pagal šią sistemą, universitetams skiriamų biudžeto lėšų dydis priklauso nuo to, kiek studentų įstojo į jų studijų programų valstybės finansuojamas vietas.


Šiame straipsnyje: inžinieriaidarbasprofesijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
kada socdemai pradės dirbti, o ne ,,branginti elektrą mažiau"?Juk gyrėsi, kad opozicijoje paruoršė programas ir planus...o vis žada žada žada

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas už minimalų valandinį atlygį gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas už minimalų valandinį atlygį nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. (Tai yra 2012 kovo mėnesio tyrimo duomenys) Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje skursta dirbantis jaunimas ir mes su mažiausiomis darbo pajamomis, tokiom sąlygom yra priversti vargti ir mūsų tėvai pensininkai. Jei Europos Sąjungoje (ES) yra toleruojama tokia atskirtis, tai ES neturi ateities.

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje portretas
Gyventi oriai Lietuvoje trukdo štai šios partinės gaujos, kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi: - LSDP (Lietuvos socialdemokratų partija) ir gaujos vadeiva Algirdas Butkevičius; - TS LKD (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionių demokratai) ir gaujos vadeiva Andrius Kubilius; - Partija Tvarka ir teisingumas su gaujos vadeiva Rolandu Paksu; - Liberalų ir centro sąjunga su gaujos vadeiva Algiu Čapliku; - Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis ir gaujos vadeiva Eligijus Masiulis. Taip pat Lietuvai yra pavojingi gaujos vadeiva Voldemar Tomaševski su Lietuvos lenkų rinkimine akcija, gaujos vadeiva rusas Viktor Uspaskich su darbo partija ir kiti į juos panašūs. Tai yra nusikalstamos partinės gaujos, kurios dirbtinai skurdina bendruomenės žmones, naikina Lietuvą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių