Premjeras G.Kirkilas išvyksta į JAV

Premjeras Gediminas Kirkilas išvyksta į JAV, kur Vašingtone susitiks su aukščiausio rango pareigūnais.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, birželio 29-liepos 5 dienomis G.Kirkilas lankysis Niujorke, Vašingtone ir San Franciske.

Vizito metu planuojami G.Kirkilo susitikimai su JAV viceprezidentu Dicku Cheaney, valstybės sekretore Condoleezza Rice, gynybos sekretoriumi Robertu Gatesu.

Pasak pranešimo spaudai, šiuose susitikimuose numatoma aptarti dvišalio bendradarbiavimo plėtrą, pasikeisti nuomonėmis aktualiais tarptautinės politikos klausimais.

Taip pat planuojami G.Kirkilo susitikimai su lietuvių bendruomenės Jungtinėse Valstijose, Tautos fondo ir kitų lietuvių organizacijų atstovais. G.Kirkilas skaitys paskaitą Strateginių ir tarptautinių studijų centre ir susitiks šio centro moksliniu bendradarbiu, buvusiu prezidento patarėju nacionalinio saugumo klausimais Zbigniewu Brzezinskiu.

G.Kirkilas susitiks su Amerikos žydų komiteto atstovais ir apsilankys Žydų kultūros tyrimų institute, kuriame saugomas ir Lietuvos žydų kultūrinis palikimas.

BNS inf.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių