Premjeras domėsis L. Stankūnaitės dukters gyvenimo sąlygomis

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius prašys Generalinės prokuratūros pateikti informaciją apie valstybės saugomos Laimutės Stankūnaitės gyvenimo sąlygas.

Šią informaciją premjeras žada perduoti „Drąsos kelio“ frakcijos atstovui Povilui Gyliui, kuris apie vaiko gyvenimo sąlygas, ar jos „nėra drastiškai blogesnes nei buvo pas senelius“, ketvirtadienį klausė per Vyriausybės valandą Seime.

„Aš šitą jūsų žodinį klausimą raštu perduosiu Generalinei prokuratūrai šiandien ir jums pateiksiu. Ir mane patį domina, tikriausiai ir aš turėsiu išsamesnę informaciją, ir jums pateiksiu, tik, aišku, nenurodant teritorijos, kur ji gyvena“, - į klausimą atsakė premjeras.

L. Stankūnaitė su mažamete dukra gyvena saugomos valstybės, nuo tada, kai pernai gegužės 17 dieną mergaitė iš tetos Neringos Venckienės globos buvo perduota motinai.

Nuo 2009 metų spalio iki 2012 metų gegužės N. Venckienė buvo mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir buvusios jo gyvenimo draugės L. Stankūnaitės mažametės dukters globėja. Kėdainių rajono apylinkės teismas 2011 metų gruodžio 16-ąją nusprendė vaiką perduoti motinai, 2012 metų balandį Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti šį sprendimą.

Teismo sprendimas įvykdytas 2012 metų gegužės 17-ąją. Tuomet panaudojus dideles policijos pajėgas mergaitė paimta iš senelių namų Garliavoje ir perduota motinai.

D. Kedys kaltino L. Stankūnaitę pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L. Stankūnaitei nebuvo pateikti įtarimai dėl nusikalstamos veikos, o vienintelį įtariamąjį dėl vaiko tvirkinimo Andrių Ūsą teismas išteisino.

Teismas padarė kategorišką išvadą, kad mažametė seksualinę patirtį įgijo savo tėvo namuose per neteisėtus, nekvalifikuotus ir įkyrius klausinėjus bei filmavimus 2008-2009 metais. Anot teismo, vaizdo įraše tėvo kalbinama mergaitė apie tvirkinimą kalbėjo primokyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrai

tikrai portretas
turi pats nuvykti ir savo akimis pamatyti,o paskui savo rinkejams papasakoti..nesiusti kokios povilionienes....

YES

YES portretas
Pagaliau atsibudo

jo

jo portretas
o ar suteiks tokias zinias,o ar vel nebus melas.kas zinos.jog prokurorai absoliutus valdovai
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių