Premjeras dėl valstybinės pensijos A. J. Bačkiui pažadų nežarsto

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad valstybinės pensijos kardinolui Audriui Juozui Bačkiui skyrimo klausimas bus sprendžiamas, tačiau teigia nieko negalintis pažadėti.

„Šiandien aš negaliu dar konkrečiai kalbėti dėl to, kad šis klausimas dar nebuvo svarstomas, ir susilaikysiu nuo pažadų, bet galiu garantuoti, kad tikrai bus atkreiptas dėmesys ir šitas klausimas ateity bus svarstomas“, - teigiama BNS atsiųstame A. Butkevičius komentare.

Ministro pirmininko atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė teigė, šiuo metu trūksta reglamentų, kuriuose būtų išaiškinta, kokiu būdu valstybė turėtų pasirūpinti jai nusipelniusiais žmonėmis, jei jie nėra buvę valstybės vadovai ar signatarai.

„Šituo klausimu turėtų pasirūpinti Socialinės apsaugos ministerija, ji turėtų inicijuoti koncepcijos sukūrimą“, - teigė premjero atstovė.

Penktadienį A. Butkevičius apsilankė Vilniaus arkivyskupijos kurijoje, kur susitiko su naujai paskirtu Vilniaus arkivyskupu metropolitu Gintaru Grušu ir iš šių pareigų atsistatydinusiu kardinolu A. J. Bačkiu.

„Premjeras padėkojo kardinolui A. J. Bačkiui už ilgus ir prasmingus arkivyskupo metropolito tarnystės metus, už šio iškilaus ganytojo nuopelnus Lietuvai, ypač už Bažnyčios artimumą ir jautrumą žmonėms. Linkėdamas kardinolui stiprios sveikatos, ministras pirmininkas išreiškė viltį, kad ir toliau kardinolo išminties žodis išliks svarbus ir reikalingas mūsų visuomenės gyvenime“, - teigiama Ministro pirmininko spaudos tarnybos pranešime.

Popiežius Pranciškus praėjusį penktadienį priėmė A. J. Bačkio atsistatydinimą ir nauju Vilniaus arkivyskupu metropolitu paskyrė vyskupą G. Grušą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisybe

Teisybe portretas
Butina apskaiciuoti pensija,pagal sumoketu mokesciu dydi.pasitikiu socdemais,jie puikiai veikia karpydami lengvatas ir privilegijas.sekmes jiems

Nepriklauso didesnė pensija

Nepriklauso  didesnė pensija portretas
Teisingai, kiek priklauso pagal įstatymą tiek ir mokėti, o kuo jis nusipelnė Lietuvai, ogi nieko ką uždirbo tą tegul ir gauna, nesimpatiškas, pasipūtes ir tokių nėra kuo gailėti.

Julius

Julius portretas
Pati baznycia turi pasirupinti dievo tarnais ,visi esame mirtingieji tad prvalome susirupinti tuo anksciau
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių