Premjeras apie padėtį dėl FNTT: asmeniškumai yra netoleruotini

Premjeras A.Kubilius sako pasitikintis Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) ir pabrėžia, kad galimus pareigūnų nusižengimus turi išsiaiškinti teismas.

„Tokių institucijų, kaip FNTT, teisėsaugos institucijų rezultatyvi veikla yra labai svarbus mums visiems uždavinys, ir koks nors politikavimas ar asmeniškumai šituo klausimus yra visiškai netoleruotini“, - žurnalistams penktadienį sakė premjeras.

Ketvirtadienį vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pareiškė nepasitikėjimą FNTT vadovu Vitalijumi Gailiumi, kai šis užstojo anksčiau ministro pasitikėjimą praradusį savo pavaduotoją Vytautą Giržadą. Tai R.Palaitis pareiškė tebevykstant tyrimui dėl jų galimybės dirbti su slapta informacija. Šie pareigūnai buvo tikrinami poligrafu.

Ministras pirmininkas teigė personalijų klausimų FNTT nesvarstantis ir išreiškė viltį, kad nepaisant „visų diskusijų ir emocijų“ ši tarnyba „ir toliau dirbs efektyviai“.

„Jeigu yra kokių nors įtarimų, kad kas nors iš pareigūnų vienos ar kitos institucijos toje “Snoro„ istorijoje, kai informacija neteisėtu būdu buvo atiduota spaudai, yra prasižengę, tai turi nustatyti ikiteisminis tyrimas ir visas teisminis procesas. Ne kažkokie spėliojimai“, - dėstė A.Kubilius.

Premjeras tiesiai neatsakė į klausimą, ar pasitiki vidaus reikalų ministru R.Palaičiu.

„Aš tiktai galėčiau pasakyti, kad jeigu jau taip atsakyčiau gal ne visiškai tiesiogiai į jūsų klausimą, bet galėčiau atsakyti, kad iš tikrųjų buvau šiek tiek nustebęs - tik išvykstu iš Lietuvos ir kas nors pradeda vykti labai audringo ir aistringo. Tai gal tų audrų ir aistrų reikia šiek tiek mažiau. O šiaip jau noriu dar sykį ir dar sykį pakartoti, ką jau ne vieną kartą esu sakęs - Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, kaip institucija, tikrai pasitikiu“, - dėstė A.Kubilius.

Jis teigė ypač vertinantis FNTT pastarojo laikotarpio rezultatus ir paminėjo Gariūnų, kontrabandos bei kitas „šešėlinės erdvės suvaržymo“ bylas.

R.Palaitis trečiadienį pareiškė, kad nepasitiki V.Giržadu, nes anot ministro, pareigūnas antrą kartą tirtas poligrafu ir jo rezultatai buvo nepalankūs. Ketvirtadienį V.Gailiui pareiškus, kad jis savo pavaduotoju pasitiki, R.Palaitis tai įvertino kaip V.Giržado dangstymą ir pareiškė nepasitikėjimą pačiu V.Gailiumi.

Pagal įstatymą, FNTT direktorių skiria ir atleidžia vidaus reikalų ministras, jo pavaduotoją - taip pat ministras, tačiau prieš tai jis turi būti gavęs tarnybos vadovo teikimą.

Buvęs Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas V.Gailius FNTT vadovauja nuo 2010 metų liepos. V.Giržadas jo pavaduotoju tapo 2011 metų rugsėjį.


Šiame straipsnyje: Andrius KubiliusFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bambila

Bambila portretas
Andriau, vyk lauk tą šviniaus šiūkšlę iš vyriausybės, bus šaliai geriau ir tavo reitingai šiek tiek ugtels.

Mastytojas

Mastytojas portretas
Manau, kad reikėtų A.Kubiliui pagalvoti apie vidaus reikalų ministro pasitikėjimo klausimą. Nei tvarkos, nei teisingumo.

woras

woras portretas
Kaaaaaiiip duociau i ta snuki.......Gaila nepasiekiu.......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių