Premjeras apgailestauja, kad laiku neatsisakė akcijų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija šiandien sprendė, ar ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas nusižengė įstatymams turėdamas bendrovės „Lietuvos dujos" akcijų ir nepasitraukdamas nuo Gamtinių dujų įstatymo pataisų svarstymo Vyriausybėje.

Komisija nustatė, kad G.Kirkilas nevykdė prievolės vengti interesų konflikto, kadangi 2006 metais dalyvavo sprendžiant klausimus, susijusius su Lietuvos dujų bendrovių veikla ir interesais, kurių akcijų tuo metu turėjo jo šeima. Tačiau atsakomybės taikymui jau suėjęs senaties terminas.

G.Kirkilas šiandien išvykęs į Briuselį dar nematė komisijos sprendimo. Tačiau teigia, jog peršasi išvada, kad bet koks akcijų turėjimas tampa problema, Vyriausybės nariams priimant vienokius ar kitokius sprendimus.

Premjero manymu, reikės apsispręsti dėl įstatymų, pagal kuriuos būtų galima ne tik įvertinti patį akcijų turėjimo faktą, bet ir akcijų kiekio reikšmę sprendimų Ministrų kabinete priėmimui.

Pasak G.Kirkilo,  jo šeimos turėtas akcijų kiekis buvo toks menkas, kad jis net negalėjo pagalvoti, jog tai galėtų būti pripažinta įstatymo nevykdymu bei viešųjų ir privačių interesų supainiojimu.

„Bet kuriuo atveju tikrai apgailestauju, kad nepagalvojau, jog turiu atsisakyti turėtų akcijų iškart tapęs Ministru Pirmininku", - pareiškė Premjeras.

Komisija pradėti tyrimą nusprendė gegužės 10-ąją paaiškėjus, kad G.Kirkilas galimai 2006 metais, kai jo šeima dar tebebuvo įmonių „Lietuvos dujos", „Suskystintos dujos" ir „Dujiniai įrengimai" akcininkė, dalyvavo Vyriausybėje svarstant Gamtinių dujų įstatymo pataisas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių