Premjeras A.Kubilius: man aišku, kas yra šeima

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad jam nekyla klausimų dėl to, kas yra šeima, tačiau platesnius komentarus dėl Konstitucinio Teismo (KT) sprendimo žada vėliau.

„Nenorėčiau komentuoti, kol nesu susipažinęs su KT sprendimu. Susipažinęs tikrai pakomentuosiu. Nesinorėtų galvoti, kad Lietuvoje mes kažkaip nebesuprastume, kas yra šeima. Man iki šiol atrodė viskas aišku ir mano vaikams, atrodo, yra aišku, ir aš tikiu, kad ir toliau liks aišku“, - žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė premjeras.

Tuo metu socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas sakė, kad tik išanalizavus nutarimą bus galima pasakyti, kokie bus tolesni žingsniai dėl šeimos apibrėžimo teisės aktuose.

„Šios dienos KT sprendimas duoda namų darbų iš tikrųjų ir Seimui, o po to ir Vyriausybei, nes bene pirmą kartą, jeigu neklystu, pasisakyta apskritai šeimos ir santuokos instituto atžvilgiu. Šeimos ir santuokos institutas yra minimi tame pačiame Konstitucijos straipsnyje ir tiek, kiek supratau iš pranešimo spaudai, jų svarba ir reikšmė nėra paneigiama nutarime (...) Pirmiausiai iš tikrųjų turime įdėmiai perskaityti ir išstudijuoti patį KT nutarimą, po to jau komentuoti ir priimti sprendimus, kaip turi elgtis viena ar kita ministerija, Vyriausybė arba kaip apsispręs Seimas dėl minėtos Koncepcijos tolesnio likimo“, - žurnalistams sakė D.Jankauskas.

KT trečiadienį paskelbė, kad 2008 metais priimtos Valstybinės šeimos politikos koncepcijos nuostatos, šeima pripažįstančios tik gyvenančius santuokoje, prieštarauja Konstitucijai.

Nutarime KT pripažino, kad santuoka turi išskirtinę vertę  visuomenės gyvenime bei užtikrina tautos ir valstybės gyvybingumą, tačiau pareiškė, kad šeima gali būti sukurta ne tik santuokos pagrindu. Pasak Konstitucinio Teismo, šeimos samprata grindžiama santykių turiniu - tarpusavio atsakomybe, supratimu, pagarba, o santykių išraiškos forma esminės reikšmės neturi.

Koncepcijos pagrindu jau buvo parengtas įstatymas, kuriame šeima pripažįstami tik susituokę asmenys, tačiau projektas dar nebuvo pateiktas Seimui.


Šiame straipsnyje: šeimašeimos įstatymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

peleda

peleda portretas
TIKRAI ,REIKIA LAIKO IR INFORMACIJOS,KAD BUTU GALIMA ISSAKYTI SAVO POZIURI ,BET MANAU ,KAD NEGRISIME I PIRMYKSTE BENDRUOMENE,IR NEPRADESIME IS NAUJO GYVENTI PAGAL JOS PAPROCIUS.

Loni

Loni portretas
Tai bent naujiena !!! Vienintelis kubilius supranta kas yra seima. Ne veltui jis premjeras : )

peledai

peledai portretas
O Tamsta gal gyvenote "pirmykštėj bendruomenėj", kad žinote kur grįžti? :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių