Pratęstas draudimas žvejoti lydekas

Dėl vėluojančio pavasario Aplinkos ministerija pratęsė draudimą žvejoti lydekas dar dešimčiai dienų - iki balandžio 30 dienos.

Lydekų ištekliams apsaugoti aplinkosaugininkai šiuo metu visoje Lietuvoje taip pat vykdo akciją „Lydeka – 2013“. Per ją aplinkosaugininkai nuolat organizuoja reidus prie vandens telkinių, pranešė Aplinkos ministerija.

„Kaip rodo patirtis, pradėjus neršti lydekoms, brakonierius apima karštinė, todėl mūsų inspektoriai jau dabar itin sustiprino vandens telkinių kontrolę. Jie į reidus važiuoja ir naktimis, ir savaitgaliais, ir per šventes. Pažeidėjams lieka vis mažiau vilčių, kad pavyks nuo mūsų pareigūnų pasislėpti ar išsisukti nuo baudų ir tūkstantinių ieškinių už žuvų ištekliams padarytą žalą“, – teigė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Kaip rašoma pranešime, už kiekvieną draudžiamu laiku sugautą lydeką reikia sumokėti 543 litų, o jeigu ji sugauta draustinyje ar rezervate – 1629 litus.

Žvejoti lydekas iki balandžio 30 dienos draudžiama ir kaimyninėse valstybėse – Latvijoje, Lenkijoje.

Iki gegužės 15 dienos dar draudžiama žvejoti kiršlius ir salačius, iki gegužės 20 dienos – sterkus, nuo gegužės 1 dienos iki liepos 31 dienos – otus Baltijos jūroje, nuo gegužės 15 dienos iki birželio 15 dienos – žiobrius.


Šiame straipsnyje: lydekosžvejybažūklė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SAG

SAG portretas
Belieka tik sveikinti su tokiais sprendimais.Nuo tos lydekos sotus nebūsi.

G

G portretas
Kiek nuzudei zuvu si pavasari- juk zuvys duso, o zmones bijo pasirodyti ant vandens telkinio. Kur istatymas- zuvu dusimo laikotarpiu butina: Gamtosaugininkams (taip pat ir ministrui) butina steigti gamtosaugininku ir zveju, aplinkiniu gyventoju parama : kirsti/pjauti eketes, vajyti sniega nuo ledo ir t.t.... Deja,ministras moka tik bausti...O kur misko gyvunai- ar ka bande padeti ministras (isskyrus baudas)?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių