Prasidėjo pretendentų atranka į delegavimo rezervą

Skelbiama atranka į delegavimo rezervą. Į jį bus atrinkta iki 300 asmenų. Delegavimo rezervas skirtas sudaryti sąlygas operatyviam Lietuvos pareigūnų delegavimui į tarptautines institucijas ir misijas.

Į delegavimo rezervą bus atrenkami ne tik karjeros ir statutiniai valstybės tarnautojai ir prokurorai, bet ir valstybės tarnyboje nedirbantys asmenys (dirbantys pagal darbo sutartis ar savarankiškai).

Tik į delegavimo rezervą iš anksto atrinkti asmenys vėliau galės pretenduoti ir būti deleguojami į civilines tarptautines operacijas ar misijas (pavyzdžiui, rinkimų stebėjimo misijas) ir pareigas tarptautinėse ir užsienio valstybių institucijose, susijusias su krizių valdymu, saugumo ir gynybos politika.

Pretendentai į delegavimo rezervą turi būti geros fizinės ir psichinės sveikatos būklės, turėti ne mažesnę kaip 3 metų profesinę (darbo) patirtį (šis reikalavimas netaikomas asmenims, pretenduojantiems tik į rinkimų stebėjimo misijas).

Atranką į delegavimo rezervą rengia ir vykdo Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos. Atitinkantys nustatytus reikalavimus asmenys Valstybės tarnybos departamentui dokumentus turi pateikti iki 2008 metų rugsėjo 1 dienos.

Lietuvos atstovų dalyvavimas Europos Sąjungos ir kitų tarptautinių organizacijų misijose didina Lietuvos įtaką, rodo, kad mūsų valstybė yra patikima partnerė, prisidedanti prie tarptautinei bendrijai svarbių problemų sprendimo, saugumo ir demokratijos plėtros. Lietuva yra delegavusi savo atstovus į ES, Jungtines Tautas, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją (ESBO), kitas tarptautines organizacijas, taip pat užsienio valstybių institucijas.

Delegavimas - tai karjeros ir statutinių valstybės tarnautojų, prokurorų perkėlimas ar siuntimas ir kitų asmenų siuntimas dirbti į tarptautines ir ES institucijas ar užsienio valstybių institucijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių