Popierinių sąskaitų atsisakiusioms įmonėms pasodins 200 ąžuolų

Bendrovė Rytų skirstomieji tinklai (RST), siekdami paskatinti įmones atsisakyti popierinių sąskaitų ir rinktis elektronines, pradeda ekologinę iniciatyvą „Tegul žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos".

Šiuo metu elektronines sąskaitas naudoja 48 proc. įmonių, kurioms RST tiekia energiją. Pasirinkusioms elektronines sąskaitas įmonėms bus suteikiamas pirmasis Lietuvoje ekologiškos sąskaitos ženklas "Eko sąskaita".

Elektronines sąskaitas RST savo klientams pasiūlė įvertinusi elektroninių dokumentų valdymo ir administravimo privalumus ir siekdama padėti sumažinti klientams finansinių dokumentų administravimo išlaidas. Elektronines sąskaitas užsisakiusiems klientams nereikia spausdinti, kaupti ir saugoti popierinių jų variantų, todėl yra tausojama aplinka ir taupomas laikas. Elektroninės sąskaitos už suvartotą energiją įmonėms pateikiamos RST savitarnos svetainėje "Mano elektra". Kiekvieną mėnesį RST klientai elektroniniu paštu sulaukia pranešimo apie suformuotas sąskaitas ir iš bet kurio kompiuterio prisijungę prie savitarnos svetainės gali jas apmokėti.

"Tiekdama elektros energiją, RST aktyviai dalyvauja šalies ekonominiame gyvenime. Siekiame, kad mūsų veikla turėtų kuo mažesnį poveikį aplinkai, todėl jau keletą metų įgyvendiname ekologines iniciatyvas. Elektroninių sąskaitų projektas yra tik viena iš mūsų įgyvendinamų ekologinių iniciatyvų, kuria tikimės užmegzti partnerystę su verslo bendruomene. Mūsų sukurtą ekologinės sąskaitos ženklą "Eko sąskaita" galės naudoti visi bendrovės verslo klientai, norintys juo ženklinti savo elektronines sąskaitas. Visos prie mūsų iniciatyvos prisijungusios įmonės prisidės prie "Neregėtos Lietuvos" Tūkstantmečio ąžuolyno kūrimo. RST popierinių sąskaitų atsisakiusių klientų vardu Kėdainių rajone esančiame ąžuolyne gegužės mėnesį bus pasodinta 200 ąžuolų", - sakė RST Klientų aptarnavimo valdymo skyriaus vadovas Tomas Petkevičius. Pasak jo, kiekviena popierinių sąskaitų atsisakiusi įmonė bus įrašyta į RST interneto svetainėje įkurtą "Žaliąją garbės lentą". Joje bus skelbiamos ekologišką sąskaitybą pasirinkusios įmonės.

"Džiaugiamės RST iniciatyva prisidėti prie ąžuolų sodinimo. Ekologinės iniciatyvos šiuo metu yra itin aktualios ir sveikintinos. Malonu, kad "Neregėta Lietuva" gali būti naudinga tokio pobūdžio projektams", - sakė "Neregėtos Lietuvos" Tūkstantmečio ąžuolyno įkūrėjas Marius Jovaiša.

RST skaičiavimais, kiekvienas biuro darbuotojas per metus sunaudoja apie 10 tūkst. popieriaus lapų - daugiau nei vieną medį. Vien RST sąskaitoms už elektrą paruošti per metus sunaudoja apie 40 medžių. Joms išvežioti sunaudojama apie 90 tūkst. litrų degalų, dėl kurių į aplinką patenka 9,6 tonų anglies dvideginio (CO2) dujų.

"Nuo praėjusių metų lapkričio pabaigos, kai pradėjome įgyvendinti elektroninių sąskaitų projektą, popierinių sąskaitų atsisakė beveik pusė mūsų klientų. Paskaičiavome, kad nuo tada mes jau išsaugojome 19 medžių. Tikimės, kad tokių įmonių skaičius artimiausiu metu dar padidės", - sakė T. Petkevičius.


Šiame straipsnyje: ąžuolaiRST

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių