Politologas: Lietuvą užkariauja uodegą vizginantys chavezai

Arūnas Valinskas tam tikra prasme yra Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas, o Lietuvos politinės partijos turėtų ugdyti savo rinkėjus, jog šie sugebėtų save identifikuoti ekonominės kairės ir dešinės dimensijoje.

Tai antradienį per diskusiją „Lietuva 2015“ pareiškė ISM vadybos ir ekonomikos universiteto politikos lektorius-konsultantas dr. Vincentas Vobolevičius, rašo alfa.lt.

„Demokratija tėra apynasris – gana platūs rėmai į kuriuos įstatomi politikai ir tik tada, kai jie labai peržengia ribas, yra kažkiek baudžiami. Rėmų viduje labai daug vietos, kur politikai gali vizginti uodegą, naudodamiesi žmonių nesupratimu apie tai kas vyksta, ir siekti savo tikslų, o ne tų, kuriuos žaidėjo rinkėjams“, - teigė jis.

Specialisto teigimu, ryšys tarp politikų ir rinkėjų pirmųjų nepadarys labai atskaitingų, tačiau grupei žmonių, su kuriais jie bendrauja, leis susikurti tam tikrą įspūdį, kad dalyvauja politiniame gyvenime ir „grubiai tariant nesijaučia runkeliais“.

„Didelės „runkelizuotos“ žmonių masės yra pavojingos bet kokiai politinei bendruomenei. Pažiūrėkime į Lotynų Ameriką – labai didelis žmonių kiekis nedalyvauja politiniame gyvenime, nes tiesiog yra neturtingi, niekam neįdomūs, dėl įvairių priežasčių atjungti nuo politinio diskurso. Tačiau tai tęsiasi tol, kol neatsiranda Hugo Chavezas ar kitas charizmatinis lyderis“, - V. Vobolevičiaus žodžius cituoja alfa.lt.

Anot jo, tokie, nuo politikos atsiriboję, žmonės nesigaudo politikoje, jie nori gyventi geriau, neturi instrumentų, kaip galvoti apie politiką.


Šiame straipsnyje: ChavezasValinskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių