Politologas: D.Valys dar neišnaudojo prezidentės pasitikėjimo kredito

Moterį pėsčiųjų perėjoje partrenkęs ir dėl to atsistatydinimo pareiškimą pateikęs generalinis prokuroras Darius Valys dar neišnaudojo šalies vadovės pasitikėjimo kredito ir dėl to lieka pareigose, teigia politologas.

„Aš manau, kad prezidentės žingsnis yra pirmiausia politinis. Prezidentė skyrė dabartinį generalinį prokurorą po ilgų ieškojimų ir, atrodo, kad jų darbiniai santykiai yra labai grįsti tarpusavio pasitikėjimu. Prezidentė vengia kritikuoti generalinį prokurorą ir kol kas jo pasitikėjimo kreditas prezidentės akyse nėra pasibaigęs“, - BNS penktadienį sakė politologas Algis Krupavičius

Prezidentūra penktadienį pranešė, kad Dalia Grybauskaitė, atsižvelgdama į policijos išvadas bei įvertinusi kitas sukelto eismo įvykio aplinkybes, nusprendė netenkinti generalinio prokuroro atsistatydinimo pareiškimo.

Pasak A.Krupavičiaus, įtakos prezidentės sprendimui turėjo ir paties D.Valio elgesys, padarius eismo įvykį.

„Ir pati istorija, pati situacija yra tokia, kuri gali nutikti daugeliui žmonių ir toje situacijoje generalinis prokuroras elgėsi tinkamai tarnybine prasme, teikdamas atsistatydinimo pareiškimą, ir žmogiškai, rūpinosi“, - sakė politikos ekspertas.

A.Krupavičius taip pat pabrėžė, kad D.Valiui kaip Generalinės prokuratūros vadovui šiek tiek trūksta savarankiškumo

„Tam tikro nepriklausomumo, savarankiškumo dabartiniam generaliniam prokurorui, atrodo, kad trūksta. Gal kartais ir pernelyg įsiklausoma į prezidentės nuomonę. Toks įspūdis tikrai yra“, - sakė politologas.

Avariją trečiadienio rytą sukėlusiam ir pėsčiąją sužalojusiam D.Valiui penktadienį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas.

D.Valiui protokolas surašytas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 127 straipsnio 1 dalį, kuris numato atsakomybę už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, sukėlusį nežymų sveikatos sutrikdymą arba nulėmusį turto sugadinimą. Medžiaga tolesniam nagrinėjimui išsiųsta į Vilniaus miesto 1-ąjį apylinkės teismą.

Generaliniam prokurorui gresia bauda nuo 500 iki 1 tūkst. litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vienerių iki dvejų metų.
Ekspertai nustatė, kad D.Valys nukentėjusiai moteriai padarė nedidelį sveikatos sutrikdymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių