Politologas: diskusijos dėl biudžeto Seime bus karštesnės

Dėl artėjančių Seimo rinkimų diskusijos dėl biudžeto parlamente bus karštesnės, bet iždo planas turėtų būti patvirtintas laiku, mano politologas Algis Krupavičius.

''Jau diskusijos Vyriausybėje parodė, kad artėjantys Seimo rinkimai daro poveikį. Skirtingų partijų ministrų nuomonės išsiskyrė. Manau, kad skirtingai nuo ankstesnių metų patirties, valdančiosios koalicijos gretose matysime daugiau kontroversiškų nuomonių ir politikai stengsis pasirodyti tiek prieš rinkėjus, tiek žiniasklaidoje skleisdami įvairias opozicines nuotaikas. Todėl, matyt, diskusijos bus šiek tiek karštesnės,'' - BNS sakė jis.

''Biudžetas bus priimtas valdančiosios koalicijos, ir matyt kažkokių ypatingų naujų sukrėtimų ir politinių pasekmių biudžeto priėmimo procesas neturėtų atnešti'', - pridūrė A.Krupavičius.

Penktadienį Vyriausybė patvirtino 2012 metų valstybės, „Sodros“ bei Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetų projektus.

Numatoma, kad nuo kitų metų pradžios bus atstatytos sumažintos pensijos, tačiau kitur tęsiama taupymo politika ir fiskalinį deficitą siekiama sumažinti nuo 5,3 iki 2,8 proc. bendrojo vidaus produkto.

Pirmadienį projektai bus pateikti svarstyti Seimui.


Šiame straipsnyje: biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Tie biudžetai neturi būti maklerių naguose. Kam rūpi darbuotojų pinigai, aišku, pats ir pasiima. Ar taip sunku išlyginti pinigus? Bent jau taip visą laiką buvo. Kodėl tokia nelygybė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių