Politikams asmeninio gyvenimo ribos išnyksta

Ne kartą skandaluose minėti politikai guodžiasi, kad jų gyvenimuose nelieka nieko asmeniško, o faktai dažnai iškraipomi.

Ketvirtadienį LNK laidoje "Valanda su Rūta" dalyvavę politikai ir žurnalistai ginčijosi, ar rinkėjai turi teisę žinoti viską apie išrinktus Seimo narius, įskaitant ir jų asmeninio gyvenimo smulkmenas.

Seimo narė Asta Baukutė tikino, kad ji yra šimtu procentu už viešumą, tačiau jai nepatinka, kai informacija yra iškraipoma. Ji gynėsi, kad skandalai dėl bendrabutyje išplėštų rozečių ar nemaitinamo šuns buvo išgalvoti. "O dėl to nukentėjo mano vaikai, iš kurių mokykloje šaipėsi, kad jie nešeria šuns, nors tikrai šėrė", - guodėsi ji.

Jos sutuoktinis Kęstutis Rupulevičius aiškino, kad pabėgo iš įvykio vietos, po to, kai su visureigiu padarė avariją po to, kai suprato, kad žurnalistai iš to išpūs burbulą.

Tuo tarpu Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas dėstė, kad Seimo nariai viską apie save turi pasakyti prieš rinkimus, netgi apie savo seksualinę orientaciją. "Dabar kokia nors bobutė eina į bažnyčią ir atgailauja, kad Roką Žilinską išrinko, nes nežinojo" - aiškino jis, vėliau pridurdamas, kad prieš kolegą neturi nieko prieš. - Rokas - liuks vyras, bet vis tiek manau, kad reikėjo pasakyti".

Pats R.Žilinskas mano, kad jo netradicinė seksualinė orientacija buvo vieša paslaptis ir tikino to niekada neslėpęs. "Patys nusibrėžkite ribas, kiek norite lįsti po mano kaldra, kad po to nebūtų koktu", - sakė jis.

Skaudžiausią viešumo pamoką teko išmokti Algirdui Butkevičiui, kai avarijoje žuvo jo sūnus. "Tu tik po mėnesio supranti, kas atsitiko, o dar rodo tas vaizdus, vietą, automobilį, supranti, kad ten dar guli tavo sūnus ir tau dar pila druskos ant žaizdos. Nežinau, ką reiktų pasakyti tokiam žurnalistui", - kalbėjo A.Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių