Policijos atstovas: įtarimai pareikšti iš viso penkiems asmenims

Tiriant pranešimus, kad policija slėpė informaciją nuo prokurorų, įtarimai pareikšti iš viso penkiems pareigūnams, antradienio vakarą sakė Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius.

Pasak jo, antradienį įtarimai pareikšti dviems kriminalistams. Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) viršininkas Algirdas Matonis apklaustas kaip specialusis liudytojas.

„Šiandien mes pateikėme įtarimus dar dviems asmenims. Tai yra (Lietuvos kriminalinės policijos) biuro operatyviniai pareigūnai“, - žurnalistams sakė tyrimą atliekančios institucijos vadovas.

Anot D.Malaškevičiaus, įtariamaisiais tapo vieno iš LKPB skyrių vadovas ir žemesnio rango pareigūnas. Jiems pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, tarnybos pareigų neatlikimo ir dokumentų klastojimo.

Pirmadienį prokurorai įtarimus pareiškė generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, kuris iškart atsistatydino. Žiniasklaidoje skelbiama, kad įtarimai taip pat pateikti buvusiam Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojui Tomui Ulpiui, kuris šiuo metu yra Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas, bei dar vienam operatyviniam darbuotojui.

"Mes naujų faktų nepateikėme. Apsitarėme apie tolimesnę tyrimo eigą", - apie atvykimo į Generalinę prokuratūrą priežastis sakė D.Malaškevičius.
Pareigūnas nekomentavo, ar bus dar reiškiami įtarimai kitiems asmenims.

Lapkričio 5 dieną Generalinė prokuratūra pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl Policijos departamento pareigūnų galimo piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo, nesuteikiant prokurorams visos turimos informacijos apie asmenis, galinčius duoti parodymus dėl Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo aplinkybių. Šių asmenų nužudymu buvo įtariamas D.Kedys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
oje oje taigi jie viska dare kad neislistu tiesa...viska dare kad Kedys liktu zudiku kaip ir pasiseke tai padarit.ir del ko juos visus bausti? ar per kvailai tai irodinejo?

idomu

idomu  portretas
kur astulka dingo ,su savo pasakeciom

kodel

kodel portretas
sitiek liudininku liudija pries Venckiene,o ji dar nesuimta-nejaugi dar ir dabar tebeturi Prezidentes stoga?
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių