Policija padės šąlantiems benamiams ir seneliams

Atslinkus speigui, policija teiks visokeriopą pagalbą Lietuvos gyventojams. Policininkai žada pasirūpinti šąlančiais benamiais ir vienkiemiuose gyvenančiais senukais.

Policijos departamentas pranešė, kad šiomis dienomis pareigūnai ypatingą dėmesį skirs žmonėms, patekusiems į keblias situacijas dėl oro sąlygų, nukentėjusiems, ar dėl savo būklės galintiems nukentėti nuo šalčio. Tokius asmenis pareigūnai pristatys į sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigas, ar jų namus, suteiks visokeriopą pagalbą.

Policijos departamentas nurodė teritorinėms policijos įstaigoms susitikti su įvairių institucijų atstovais ir aptarti bendrus veiksmus, teikiant būtiną pagalbą gyventojams, esant šaltam orui.
Tuo metu patruliuojantiems pareigūnams nurodyta atkreipti dėmesį į sustojusias ir stovinčias transporto priemones, kuriose yra žmonių. Esant būtinumui, patruliai tokiems žmonėms suteiks visapusišką pagalbą. Taip pat policija stengsis kuo operatyviau įforminti autoavarijas, imsis priemonių pašalinti užstrigusias ir eismui trukdančias transporto priemones.

Vienas iš Lietuvos policijos uždavinių - neatidėliotinos pagalbos teikimas asmenims, kai ji būtina dėl jų fizinio ar psichinio bejėgiškumo, taip pat asmenims, nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų, kitų teisės pažeidimų, stichinių nelaimių ar panašių veiksnių.

„Nors tai galbūt nėra pagrindinė policijos funkcija, negalime palikti žmonių likimo valioje ir privalome padaryti viską, kad tokiomis šaltomis dienomis nenukentėtų žmonės“, - pabrėžė laikinai policijos generalinio komisaro pareigas einantis Algirdas Stončaitis.


Šiame straipsnyje: žiemasniegasšaltis

NAUJAUSI KOMENTARAI

RM

RM portretas
Ar policija padės, ar kažkieno nurodymus vykdo...

ss

ss portretas
Is ko ta policija pades, jei pati kuro turi pamainai tik 20-iai kilometru... Juokinga...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių