Po teismo sprendimo L.Stankūnaitės dukrai prireikė medikų pagalbos

Drąsiaus Kedžio mažametė dukra  turi gyventi su motina Laimute Stankūnaite, penktadienį nusprendė Kėdainių rajono apylinkės teismas.

„Nėra jokių pagrindų apriboti motinos valdžią“, – sakė sprendimą priėmęs teismo pirmininkas Vitalijus Kondratjevas.

Kėdainių teismo sprendimas gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Papildyta 12.40 val. Iki šiol mergaitę globojusi D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė portalui 1kaunodiena.lt sakė jautusi, kad bus toks teismo sprendimas.

Anot N.Venckienės, kuri išgirdusi nutartį išskubėjo į namus Garliavoje, ši žinia ypač sukrėtė mergaitę. Ji pasakė, kad pas mamą grįžti nenori. Mažametė pradėjo verkti ir vemti, todėl jai buvo iškviesti medikai. Šiuo metu į šeimos namus Klonio gatvėje yra atvykę Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai, psichologė.

Gatvėje būriuojasi pulkelis žmonių. Atokiau situaciją stebi du policijos ekipažai.

L.Stankūnaitei mergaitė turi būti perduota ne vėliau kaip per 14 dienų nuo sprendimo priėmimo, nepaisant to, ar bus paduotas apeliacinis skundas, paaiškino teismo atstovai.

Vaiko globos taip pat siekusi D.Kedžio sesuo teisėja Neringa Venckienė skundą gali paduoti per 30 dienų.

Dabar teismas įpareigojo ilginti motinos ir dukros pasimatymų laiką.

„Atsižvelgdamas į tai, kad delsimas vykdyti priimtą teismo sprendimą būtų nepriimtinas, kadangi laiko veiksnys gali turėti nepataisomų pasekmių vaiko ir motinos, su kuria jis negyvena santykiams, teismas sprendimo dalį dėl vaiko gyvenamosios vaiko gyvenamosios vaiko ir įpareigojimo perduoti vaiką, nukreipia vykdyti skubiai“, – paskelbė teismas.

Nuo teismo sprendimo priėmimo dienos mergaitės susitikimai su motina kasdien ilginami po valandą, iki bus pasiekta 6 valandų trukmė. Organizuoti L.Stankūnaitės susitikimus su dukra bei jos perdavimą teismas pavedė Kauno miesto ir Kauno rajono vaikų teisių apsaugos skyriams.

Bylą nagrinėjantis teisėjas anksčiau sakė, kad remsis gautomis ekspertizės išvadomis, kuriose aptariamas mergaitės ryšys su mama, teta ir seneliais. Teismas taip pat išklausė šalių bei jų atsivestų liudytojų.

Kėdainių teismas pernai gegužę taip pat buvo nusprendęs perduoti D.Kedžio dukrą mamai. Tada prie Kedžių šeimos namų Garliavoje susirinkę žmonės neleido antstoliui vykdyti teismo nutarties ir perduoti mergaitės L.Stankūnaitei. Vėliau sprendimo vykdymas sustabdytas.

Vėliau byla dėl gyvenamosios vietos nustatymo vėl grįžo į Kėdainių rajono apylinkės teismą. Šiemet sausį teismas nutarė skirti psichologinę ekspertizę mergaitei.

D.Kedys kaltino Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, buvusio Seimo pirmininko visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą ir dar vieną nenustatytą asmenį seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį, o buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę ir jos seserį Violetą Naruševičienę – sąvadavimu. Tačiau šių asmenų kaltė teismuose nepatvirtinta.

J.Furmanavičius ir V.Naruševičienė buvo nušauti 2009-ųjų spalį Kaune. Manoma, kad tai padarė D.Kedys, kuris pernai balandį rastas negyvas.

Kaltinimai tvirkinimu buvo pateikti tik A.Ūsui. Pastarasis netikėtai žuvo per nelaimingą atsitikimą praėjusių metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui.

Neseniai Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad mirusio A.Ūso baudžiamoji byla turi būti nagrinėjama iš naujo. Byla yra Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme.


Šiame straipsnyje: StankūnaitėKedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

rr

rr portretas
pasitikejimas teismais mano nuomone pasieks dugna, po sio sprendimo

mama

mama portretas
pagaliau mergaite gyvens su savo mama, o ne su svetima boba. Kiek gali ta boba traumuoti vaika? Dziaugiuosi, kad mergaite su mama :)

Kedziufobas

Kedziufobas portretas
uraaaaaaaaaa, teingumas ivyko, nes psichiniu ligoniu tarpe gyventi mergaitei yra rizikinga.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių