Po siautėjimo prie ambasados – baudžiamoji byla

Baltarusijos milicija dėl vandalų siautėjimo prie Lietuvos ambasados Minske iškėlė baudžiamąją bylą.

Kaip pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax", byla iškelta pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį bausmes už chuliganizmą.

Minske praėjusio penktadienio naktį prieš Lietuvos ambasadą Baltarusijoje buvo įvykdytas vandalizmo aktas - nacionalbolševikine simbolika aprašinėta ambasadą sauganti mūro siena.

Į ambasados sieną taip pat buvo sudaužyti buteliai, o į teritoriją įmesti nacionalbolševikų pasirašyti lapeliai, kuriuose reiškiamas protestas dėl Seimo priimto įstatymo pataisų, draudžiančių sovietinės simbolikos naudojimą viešuose renginiuose.

Dėl šio incidento Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) Baltarusijos ambasadai Lietuvoje ir Baltarusijos URM įteikė protesto notas, kuriose reikalaujama išsiaiškinti vandalizmo akto kaltininkus bei imtis priemonių, kad ateityje nebūtų pažeistas Lietuvos ambasados imunitetas ir būtų laikomasi 1961 metų Vienos konvencijos dėl diplomatinių santykių normų.

Pirmadienį Lietuvos ambasada Minske atnaujino konsulinio skyriaus darbą, kuris po vandalų siautėjimo prie ambasados praėjusią savaitę buvo sustabdytas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama. 


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių