Po Kalėdų Lietuvoje išsilaikys šilti orai (atnaujinta)

Gamta motulė pokštininkė: pasirūpino ne tik balomis per Kalėdas, bet ir permirkusiu Kalėdų seneliu. Senoliai sako, jog jei per Kalėdas teška, tai per Velykas braška. Na, bet Velykos dar toli, metas pasižiūrėti kokie orai laukia šią savaitę.

Šiandien šalyje pučiant vakariui toliau lynos, o termometrai stiebsis aukštyn, su jais ir suklaidinti augalėliai. Kaune dieną negausiai palis, sušils apie 7 laipsnius. Vilniuje taip pat purkštaus lietus, sušils apie 6 laipsnius. Šiauliuose dienos metu galima giedra, sušils apie 7 laipsnius. Pajūryje taip pat galima giedra, sušils apie 6 – 7 laipsnius.

Antradienį sustiprės vėjas, debesų gretos didės. Kaune paros metu nusistovės 7 laipsnių temperatūra, debesų tankis nekis, negausiai palynos. Vilniuje naktį ir ryte sušils iki 6 – 7 laipsnių, debesys nesiskirstys nei dienos metu, lynos. Šiauliuose nakties ir ryto metu lis, sušils apie 7, dieną niekas nesikeis, tik temperatūra kops iki 8 laipsnių. Pajūryje negausiai lis, termometrai užstrigs ties 7 laipsnių riba.

Trečiadienį jausime kiek mažėjančią temperatūrą, vietomis nakties ir ryto dangus bus giedras. Kaune giedrą naktį ir rytą bus apie 1 – 3 laipsnius šilumos, dieną apsiniauks, temperatūra pakils iki 4 laipsnių.

Vilniuje naktis demonstruos savo dangaus žvaigždynus, o ryto dangus bus giedras, tačiau dienos metu ir vėl pasirodys debesys. Temperatūra bus nuo 0 iki 2 laipsnių šilumos. Šiauliuose naktis ir rytas taip pat nusimes nereikalingus debesis, sušils apie 1 – 3 laipsnius, tačiau dienos metu įkyrūs dangaus gerbėjai ir vėl sugrįš, temperatūra pakils iki 3 laipsnių.

Pajūryje naktis ir rytas dar laisvai kvėpuos nuo debesų, tačiau įdienojus ir vėl rinksis pūkuotieji dangaus kūnai, sušils apie 4 – 5 laipsnius.

Ketvirtadienį pasisuks pietvakarių vėjas, drauge pasiims debesis su lietumi. Kaune naktį bus apie 4, ryte ir dieną apie 3 laipsnius šilumos, negausiai lis. Vilniuje danguje vartysis debesys. Naktį bus apie 0, ryte ir dieną apie 2 – 3 laipsnius šilumos, vietoj snaigių kris lietus. Šiauliuose ir vėl telkšos balutės.

Debesuotumas nesumažės visos paros metu, temperatūra svyruos apie 3 – 4 laipsnius šilumos. Pajūryje visas būrys debesų nuo pat nakties tarsi užriš dangui akis, palis. Termometrai rodys 3 laipsnius šilumos.

Savaitės pabaigoje galimas pragiedrėjimas, dangus atmerks savo žydrąsias akis. Kaune naktis dar bus tingiai debesuota, temperatūra sieks 3 laipsnius šilumos.

Rytas ir diena sveikins giedru dangumi, sušils apie 1 – 3 laipsnius. Vilniuje naktį iškris paskutiniai lašai, bus apie 2 laipsnius šilumos. Ryte debesys po truputį skirstytsis, bus apie 0, galimas pilkledis. Dieną negausiai debesuota su pragiedruliais, sušils iki 1 laipsnio. Šiauliuose debesys šiek tiek sloguos naktį ir ryte, tuo metu sušils apie 1 – 2 laipsnius. Dieną debesys nesiųs žemėn kritulių, išliks 1 laipsnio šiluma. Pajūryje viskas vyks pagal įprastą scenarijų: debesys, lietus. Naktį ir ryte sušils apie 3 – 4 laipsnius, dienos metu apie 2.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis šventinio savaitgalio pirmoji diena bus kiek debesuota, tačiau naktis fejerverkams bus pasiruošusi – dangus turėtų būti giedras. Pirmoji 2012-ųjų diena žada taip pat giedrą dangų.


Šiame straipsnyje: oraitraumaplikledis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių