Po atostogų - kova dėl kūdikio gyvybės

Vienuolikos mėnesių mergaitė po apsilankymo Egipto kurorte pateko į reanimacijos palatą. Gydytojai įtaria žarnyno infekciją, kurią sukėlė auksinio stafilokoko bakterijos. Antibiotikais gydomos mažosios ligonės būklė gerėja.

Sunegalavo lėktuve

Dėl vienuolikos mėnesių Urtės gyvybės gydytojai kovoja nuo praėjusio ketvirtadienio. Mergaitei prasidėjo vidaus organų uždegimas, nukentėjo širdis, inkstai ir kepenys.

Vaikas blogai pasijuto lėktuve, skrendant namo iš Egipto, kur ilsėjosi su mama ir močiute.

„Dukra staiga pradėjo viduriuoti ir vemti, jai pakilo temperatūra. Kreipėmės į medikus, ir ligoninėje jai pasidarė dar blogiau", - pasakojo Urtės mama Jolita Sederevičiūtė. Moteris įtaria, jog dukra galėjo užsikrėsti dar Makadi Bay kurorte.

Laukia ilgas gydymas 

Gydytojai dar nenustatė, kuri bakterija sukėlė infekciją, tačiau įtaria auksinį stafilokoką. Šiuo metu mergaitė gydoma antibiotikais ir jos būklė po truputį gerėja.

„Vaikai itin jautriai reaguoja į šią bakteriją, o Urtė dar visai mažutė. Manau, kad tokio amžiaus vaikų į egzotiškas šalis vežtis nereikėtų. Tenai pavojingų bakterijų yra ir maiste, ir vandenyje", - perspėjo Vilniaus universiteto Vaikų ligoninės direktoriaus pavaduotoja intervencinei medicinai ir neonatologijai Olga Zimanaitė.

J.Sederevičiūtė tikino, kad dukrą prižiūrėjo itin atidžiai.

„Vis dar maitinu pati, todėl maistu apsinuodyti ji negalėjo. Tačiau viešbutyje leidau dukrai ropoti ant grindų, galbūt jos nebuvo labai švarios. Tuo labiau kad vaikai viską, ką randa, kiša į burną", - spėliojo Urtės mama. Tai buvo pirmoji mergaitės kelionė į užsienį, ir mama keliauti ryžosi tik todėl, kad atostogų vietą puikiai žinojo.

„Esu Makadi Bay kurorte buvusi ir anksčiau. Ir niekada niekuo nesusirgau. Girdėjau, kad žmonės skųsdavosi virškinimo sutrikimais, tačiau pati visada jausdavausi puikiai. Būčiau žinojusi, kad taip viskas baigsis, tikrai nebūčiau važiavusi", - prisipažino J.Sederevičiūtė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių