Pensijas siūloma atkurti trimis mėnesiais vėliau

Vyriausybei teikiamas siūlymas pensijas į prieškrizinį lygį atkurti ne nuo 2012 metų pradžios, bet trimis mėnesiais vėliau.

Tai siūlo viena iš valdančiųjų partijų – Liberalų sąjūdis.

Jo vadovas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis pripažįsta, kad šis pasiūlymas yra susijęs su bandymu išspręsti nesutarimus Vyriausybėje ir valdančiojoje koalicijoje, kaip siekiant 2,8 procentų bendrojo vidaus produkto (BVP) fiskalinio deficito nereikėtų kitąmet visiems asignavimų valdytojams mažinti išlaidų 2 proc.

„Taip, tai vienas iš mūsų pasiūlymų. Bet ta pačia linkme žvelgia ir liberalcentristai“, - sakė E.Masiulis žurnalistams.

Liberalcentristai prieštarauja Finansų ministerijos pirmadienį pateiktam pasiūlymus visoms ministerijoms sumažinti 2 proc. asignavimus savo kuruojamose srityse.

Premjeras Andrius Kubilius gana skeptiškai įvertino liberalų pasiūlymą tik nuo 2012 metų balandžio atkurti pensijas į prieškrizinį lygį užuot mažinus visas valstybės išlaidas. „Yra įvairių pateikiama pasiūlymų – pensijų atkūrimas keliais mėnesiais vėliau, pridėtinės vertės mokesčio didinimas, atskaitymų į privačius fondus mažinimas. Bet mes manome, kad šiuo metu racionaliausias sprendimas yra sumažinimas 2 proc.“, - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

„Bet tam ir diskutuojam, kad ateitume prie protingų sprendimų“, - pridūrė jis.

Premjeras tikisi, kad ketvirtadienį neeiliniame Vyriausybės posėdyje visi egzistuojantys nesutarimai bus įveikti ir biudžetas patvirtintas bei perduotas Seimui svarstyti.

Anksčiau skelbta, kad yra politiškai susitarta nuo 2012 metų pradžios atkurti dėl krizės keliolika procentų sumažintas pensijas.


Šiame straipsnyje: pensijospensija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nereikia

Nereikia portretas
Baikite žaisti su savo tais atkūrimais, Sodra bankrote o jie populizmais užsiėminėja.

Jonas

Jonas portretas
Gal ponuiMasiuliui reikėtų metams atidėti Rail baltik tiesimą kuris eitik iki Kauno, nes nei estai, nei latviai netnesirengia jo tiesti. Tada ir biudžetas nenukentėtų, bet matyt nukentėtų partijos finansavimas. Nedi tas idiotas nesupranta kad žiemos sezonu didžiausios išlaidos, o Sekmokas su kubiliumi nei piršto nepajudino dėl šilumoskainos sumažinimo.

taip

taip portretas
Masiuli,ko tu pergyveni vistiek kitais metais nebusi isrinktas i seima,ne viete seime tokiems kap tu,kurie is senu zmoniu paskutini kasni atima,nejaugi tu tevu neturi...
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių