Patvirtinta: Kaunas – Lietuvos širdis

Iki sostinės atsirito nuogąstavimų, kad Vilnius, kurį laiką lenkęs kitus šalies didmiesčius kultūrinių, muzikinių renginių gausa, erdviomis salėmis ir užsienio žvaigždžių vizitais, netrukus pajus, kaip Kaunas lipa ant kulnų.

Prie šypsenas kėlusios frazės, kad ir Kaune galima gyventi, dabar tiktų pridurti – su muzika. Krepšinio sirgaliams išvažiavus, naujutėlę „Žalgirio“ areną kaip mat pasičiupo melomanai. Ir kad kurio paklaustum – visi sutartinai giria, kokia ji puiki! Vilniečiai lengvai nepasiduoda – tuoj klausia, ar kitapus arenos kuorų skamba kankliai, ar pastaraisiais metais išties pagyvėjo kultūrinis, muzikinis gyvenimas Laikinojoje sostinėje, kur štai ir M.A.M.A. apdovanojimai netrukus įvyks. Jiems atsako pripažinti dainininkai, muzikos kūrėjai ir atlikėjai, kuriems Kaunas – arčiausiai baltinių.

Linas Adomaitis

Muzikiniu požiūriu Kaunas akivaizdžiai atsigauna. Atsirado daug labai gerų vietų, tokių kaip muzikos klubas „Gargaras“. „Žalgirio“ arena atsirado – tai lemia, kad pasaulinio lygio žvaigždės atvyksta į Kauną. Be to, mieste atsidaro naujų pabų, kavinukių, gerėja infrastruktūra. Judesiukas Kaune stipriai suintensyvėjęs. M.A.M.A. apdovanojimai taip pat vyks Kaune – vėl šis tas šviežio. Žiūrėsim, į ką visa tai išsivystys. Visuomet įdomu stebėti naujus dalykus.

 

 

Egidijus Sipavičius

M.A.M.A. apdovanojimai manęs visai nedomina. Bet muzikinis, kultūrinis atsigavimas Kaune tikrai yra jaučiamas. Sveika, kad daugėja vietų, kuriose galima muzikuoti, – anksčiau vien „Combo“ valdė muzikinę rinką. „Žalgirio“ arena taip pat daug pliusų pridės. Ji ne tik didesnė, bet ir akustiškai daug geresnė už Vilniaus „Siemens“ areną, kuri yra akustinė bėda. Manau, ilgainiui visi koncertai persikels į Kauną, kai užsienio atlikėjų vadybininkai supras, kad įgarsinimo požiūriu yra geresnė vieta rengti pasirodymams. Be to, Kaunas patogesnis logistiškai: iš Klaipėdos iki jo važiuoti arčiau nei iki Vilniaus. Manau, naujoji arena labai prisidės prie muzikinio gyvenimo Kaune atgaivinimo.

Darius Mickus

Na, nebent arena padės – kas nors gal šiek tiek pajudės. Visur kitur – nuomira. Nežinau jokios kitos naujos vietos, kuri būtų įstrigusi, pasirodžiusi ypatinga. Klubas „Exit“ išvažiuoja į Vilnių? Daug kas išvažiuoja, Kaunas tuoj liks tuščias kaimas... Su gražia arena. Joje mums teko apšildyti Lenny Kravitzą. Arenoje, žinokite, jauku. Atrodytų, tokioje erdvėje neturėtų būti šilta ir malonu. O čia – malonu. Gal geras magnetinis laukas? Keliskart buvau ir vis traukia. Dabar čia vyks M.A.M.A. Kas pasižymėjo – tas turės gauti apdovanojimą. Selas dabar išlindęs, neblogai pravažiavęs, o kitais nelabai domiuosi.

Rūta Morozovaitė

Manau, dabar Kaune daug geresnė padėtis, nei buvo, sakykime, pernai ar užpernai. Galbūt žmonės išsigando pasaulio pabaigos pranašysčių, suprato, kad reikia pakrutinti uodegytę? Dabar jie randa laiko išeiti į renginius, susėsti pašnekėti, gerą žodį pasakyti vienas kitam. Kaune vyksta labai daug gražių akcijų, nesavanaudiškų, labdaringų renginių. Šiaip jau labdara labdarai nelygu. Būna, siunčia organizacija savo žmogų pasirodyti ar miniai, ar Dievui, kokie jie geri. Tačiau dabar mačiau asmenų, kurie patys aukojo pinigų, dovanojo dainų, šokių – be susireikšminimo, nuoširdžiai. Taip pat labai džiaugiuosi, kad Kaune pastatė areną. Ačiū Dievui! Nes Kaunas visada buvo vargšelis. Vilnius puošėsi, jaunėjo, jis – sostinė, jam priklauso, o Kaunui – ne. Tačiau aš čia gimusi, man Kaunas buvo ir bus žaliausias ir gražiausias miestas. Smagu, kad jis išliko žalias, kad čia neišaugo nesavitų, svetimų Lietuvai statinių. O už areną – ačiū. Malonu nueiti į koncertus, pasiklausyti pasaulinio masto dainininkų, ką ir kalbėti apie krepšinio gerbėjus. Aš manau, kad arenos atsiradimas privers ir Kauną puoštis, nes sulauksime nemažai svečių.

Kauno meras Andrius Kupčinskas

Kaunas ne tik krepšiniu gyvas. Ne tik krepšiniui buvo statoma „Žalgirio“ arena. Mieste vyksta ne vienas itin populiarus didelis muzikinis, kultūrinis renginys. Tai – ir Pažaislio muzikos festivalis, ir „Kaunas Jazz“. Tikiuosi, kad ir M.A.M.A. apdovanojimai nenusileis kokybe, ir linkiu, kad šis renginys taptų kasmetis, o ateityje plėstųsi, apimtų visą miestą ir truktų kelias dienas, kad čia visi suvažiuotų, atplauktų laivais ir atskristų lėktuvais.


Šiame straipsnyje: Žalgirio arenakaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
Ne mero nuopelnais pastatyta arena....

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
NE MERO NUOPELNAS-TIKRAI SAULIUS TU TEISUS ČIA -100PROCENTU

1 ir 2

1 ir 2 portretas
juk abu klykėte, kad arena baisi, negraži, surūdijusi, o dabar skirstote nuopelnus. Čia yra tikrai mero nuopelnas, nes jei ne meras - būtų tris kart daugiau sumokėta už prancūzų siūlymą. Taigi nekvarksėkit, senos vištos, o išmokit nors senatvėje būti teisingais.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių