Paskelbta šešėlinė Lietuvos vyriausybė (ministrų sąrašas)

Didžiausios opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumo trečiadienį patvirtintame šešėliniame Ministrų kabinete finansų ministro portfelis patikėtas buvusiam tuometinio premjero patarėjui Mykolui Majauskui, „šešėlinis“ ūkio ministro postas teko dabartiniam Kauno merui Andriui Kupčinskui, susisiekimo - parlamentarui Jurgiui Razmai.

Šešėlinį kabinetą konservatoriai išplėtė ir dviem naujomis ministerijomis - Regionų plėtros ir Bendruomenių reikalų.

Vadinamojoje šešėlinėje Vyriausybėje, kurios vadovas - opozicijos lyderis konservatorių partijos pirmininkas Andrius Kubilius, aplinkos ministro postas teko Seimo nariui Pauliui Saudargui, energetikos - buvusiam ūkio ministrui Dainiui Kreiviui, kultūros ministro - Mantui Adomėnui, socialinės apsaugos ir darbo - Rimantui Dagiui, teisingumo - Stasiui Šedbarui, vidaus reikalų - Arvydui Anušauskui, sveikatos apsaugos - Antanui Matului, švietimo ir mokslo - Valentinas Stundys.

Šešėliniu žemės ūkio ministru konservatorių gretose tapo Kazys Starkevičius, kuris šias pareigas ėjo ir buvusioje 15 - oje centro dešinės Vyriausybėje, šešėlinė krašto apsaugos ministrė - Rasa Juknevičienė, šešėlinis užsienio reikalų ministras - Audronius Ažubalis.

„Šešėlinei Vyriausybei svarbu ne tik atidžiai stebėti dabartinės Vyriausybės veiklą ir teikti savo pasiūlymus, tačiau ir turėti tam tikras dalykines struktūras, formuojančias partijos programines nuostatas“, - išplatintame pranešime cituojamas Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas A. Kubilius.

Anot jo, be standartinių ministerijų suteikta „daugiau laisvės formuoti specialias atsakomybes tose srityse, kurias matome visuomenėje esant ypač svarbiomis šiuo metu“. Todėl, A. Kubiliaus teigimu, atsirado regionų plėtros ir bendruomenių reikalų šešėliniai ministrai.

Regionų plėtros ministrė konservatorių kabinete paskirta Seimo narė Agnė Bilotaitė, bendruomenių reiklų ministru - buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras buvusioje Vyriausybėje Donatas Jankauskas.

Kaip teigiama partijos pranešime, „šešėlinė Vyriausybė dirbs reguliariai užtikrindama Vyriausybės veiklos parlamentinės priežiūros efektyvumą, formuodama TS-LKD principines nuostatas, tokios Vyriausybės ministrai atsakingi už tai, kad jų atsakomybės srityje būtų suburta stipri profesionali komanda, pasitelkiant ir savo sričių ekspertus iš šalies“.

Šiuo metu Seimo opozicijoje esanti Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai parlamente turi 33 atstovus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaje

vaje portretas
„šešėlinis“ ūkio ministro postas teko dabartiniam Kauno merui Andriui Kupčinskui, Lietuva su tokiu ministru atrodytu,kaip Kaunas-kaip po karo.

siaubas

siaubas portretas
Šiaip ne taip po jų valdymo likom gyvi tai jie vistiek nori Lietuvą sunaikinti...tai dabar jie ims algas iš mūsų kišenių ot parazitai.Teisingai Viktoras sakė kad jie teroristai ir KGBistai.

niekseliams

niekseliams portretas
O DIEVE,koks tas lovys svarbus .kad ir nieksais .sukciais .melagiais apsaukti.bi tik prie lovio.ot tai bestuburiu .svolaceliu gauja/////
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių