Pasaulinės turizmo dienos proga – pažintis su savo miestu

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras šį šeštadienį pakvietė klaipėdiečius geriau pažinti savo miestą.

Pasaulinės turizmo dienos, kurios šūkis „Turizmas susieja kultūras“, proga miestiečiai buvo paraginti prisijungti prie ekskursijos ir šviečiant saulei pasivaikščioti po uostamiestį, lydimi gidų.

Renginiai prasidėjo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre, kur miestiečiams teko pasitikrinti savo žinias viktorinoje „Ar gerai pažįsti Klaipėdą?“.

Vidurdienį renginio dalyviai buvo pakviesti į ekskursiją „Klaipėda – daugiakultūris miestas“.

Istorijos mylėtojai pasiskirstė į keturias grupes ir pasklido uostamiesčio gatvėmis.

Iki 15 val. visi buvo laukiami Klaipėdos Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje, Kalvystės muziejuje, Pilies muziejuje bei Klaipėdos parodų rūmuose.

Kasmet rugsėjo 27-ąją minima Pasaulinė turizmo diena. Ši data patvirtinta Pasaulinės turizmo organizacijos. Manoma, jog ši diena – tinkamiausias laikas švęsti: šiauriniame pusrutulyje antroje rugsėjo pusėje baigiasi turistinio sezono įkarštis, tuo tarpu pietiniame jis tik prasideda. Šių metų Pasaulinės turizmo dienos tema – „Turizmas susieja kultūras“.

Tęsiama jau susiklosčiusi graži ir populiari tradicija, kad Turizmo dienos proga miestiečiai kviečiami į pažintines ekskursijas po Klaipėdą. Pasak Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, šiais metais nuspręsta klaipėdiečius į nemokamus renginius ir ekskursijas pakviesti šeštadienį  spalio 1 d., taip siekiant suteikti galimybę jose sudalyvauti visiems norintiems.


Šiame straipsnyje: Klaipėdaklaipėdiečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas Lupeika

Vytautas Lupeika portretas
Labai miela ekskursijos po senamiestį vadovė p.Rasa.Savo žiniomis apie miestą,apie jo istoriją taip nuoširdžiai ir jautriai su mumis dalijosi-----sužavėti likome.Dėkui labai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių