Pas ikiteisminio tyrimo teisėją apklausiamas T.Ulpis (atnaujintas)

Trečiadienį Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme pas ikiteisminio tyrimo teisėją apklausiamas Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas, buvęs kriminalinės policijos vadovo pavaduotojas Tomas Ulpis.

Ikiteisminį tyrimą dėl policijos pareigūnų veiksmų atliekančios Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius sakė, kad tai susiję su įrodymų vertinimu, nes tik po tokios apklausos parodymai vertinami kaip įrodymai.

„Visa tai susiję su įrodymų vertinimu, nes įrodymais liudytojo parodymai tampa tik tada, kai jį apklausia ikiteisminio tyrimo teisėjas“, - BNS sakė Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius.

Jo teigimu, T.Ulpiui yra inkriminuojamas piktnaudžiavimas tarnyba ir tarnybinių pareigų neatlikimas.

Naujienų portalo delfi.lt teigimu, T.Ulpis nusprendė prabilti apie susitikimus su slaptu policijos informatoriumi ir dabar jau iš pareigų pasitraukusio policijos vadovo pavaduotojo Visvaldo Račkausko esą duotus nurodymus nuslėpti su juo susijusią informaciją.

Įtarimai jau pareikšti penkiems policijos pareigūnams, tarp jų - pirmadienį iš pareigų pasitraukusiam V.Račkauskui. Jis įtariamas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo ar disponavimo juo.

BNS žiniomis, įtariamaisiais, neskaitant T.Ulpio ir V.Račkausko, tapo Lietuvos kriminalinio policijos (LKPB) biuro pareigūnai, operatyvinius veiksmus atlikę Dariušas Sinkevičius ir Vitalijus Vitkovskis bei jų skyriaus vadovas Emilijus Damukaitis.
Pirmadienį kaip specialus liudytojas buvo apklaustas LKPB viršininkas Algirdas Matonis.

Tyrimas pradėtas lapkričio pradžioje į viešumą iškilus aplinkybei, kad Policijos departamento pareigūnai galimai nesuteikė prokurorams visos turimos informacijos apie asmenis, galinčius duoti parodymus dėl J.Furmanavičiaus ir V. Naruševičienės nužudymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Nutarė , gal pavyks išsigelbėti...skandinant buvusį viršininką...Račkausko klaida, kad atsistatidyno

Petras

Petras portretas
kodėl darant apklausą nenaudojami melo detektoriai.Pirmiausiai pasodinčiau tą išlindusį Pylipą iš kanapių,t.y. naujausią visažinį liudininką.Juk apklausiant Ūsą ir Laimutę šis išduodavo,kada buvo sakoma tiesa,o kada meluojama.Negi ši procedūra taip brangiai kainuoja,ar jau sugedo,nes visi aplinkui labai daug meluoja.

ulpis maladec

ulpis maladec portretas
Tai jeigu cia teisybe, kad venckus su rackausku kaip sakoma i viena ranka musa, ir kartu medzioklese dalyvauja, tai aisku kodel zudiko nerado.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių