Partijos pradėjo rinkėjų viliotinį

Didžiosios partijos jau dėlioja programas, kuriomis mėgins pelnyti rinkėjų simpatijas prieš artėjančius Seimo rinkimus. Žadama pateikti šūsnis siūlymų, kaip pasaldinti mūsų visų gyvenimą, rašo „Lietuvos žinios“.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) savo rinkimų programą visuomenei rengiasi pristatyti bene vėliausiai iš didžiųjų partijų - tik kitų metų rugsėjį, nors patys rinkimai vyks jau spalį. Tačiau, TS-LKD vykdomojo sekretoriaus Raimundo Aleknos teigimu, ji jau pradėta rengti. Pagrindinis valdančiosios partijos tikslas - tęsti ir įtvirtinti esmines permainas. Esą bus kovojama dėl energetinės nepriklausomybės, stengiamasi eliminuoti oligarchų įtaką, korupciją ir pažaboti „šešėlinę erdvę“.

„Taip pat privalome sutvarkyti krašto finansus taip, kad ateityje gyventume neprasiskolinę ir būtume pajėgūs garantuoti saugią gerovę visiems, ypač tiems, kuriems reikia padėti - pensininkams ar neįgaliesiems“, - apie programines nuostatas kalbėjo R.Alekna.

Ypatingą dėmesį konservatoriai žada skirti švietimui, socialinei apsaugai, šeimos politikai, patriotiniam ugdymui, istorinio teisingumo reikalams.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) rinkimų programą visuomenei pristatys iki šių metų pabaigos. Anot LSDP pirmininko Algirdo Butkevičiaus, šiuo metu partijos politikos komitetams yra pavesta išanalizuoti padėtį kuruojamoje srityje, išskirti problemas ir pateikti siūlymus, kaip jas spręsti. Socialdemokratams talkina įvairūs ekspertai, jiems už šį darbą esą nemokama.

Rinkimų programą jau tobulina ir Liberalų sąjūdis (LS). Anot partijos pirmininko Eligijaus Masiulio, sudaryta beveik 10 darbo grupių, netrukus pateiksiančių siūlymus dėl esminių darbų. Programos projektas bus derinamas ir su nevyriausybinėmis organizacijomis, įvairiomis asociacijomis.

Nors ir yra valdančiojoje koalicijoje, anot E.Masiulio, LS pasigenda Vyriausybės dėmesio bei sprendimų išlaisvinti „žmogaus individualią saviraišką“.

„Faktai šokiruoja - sociologiniai tyrimai rodo, kad tik 4 proc. Lietuvos piliečių planuotų savo verslą. Tai aiškiai rodo, kad valstybėje sukurta atmosfera, kai žmonės tik dairosi į valdžią ir iš jos tikisi malonės, tampa išlaikytiniais. Manome, kad toks kelias pražūtingas. Todėl didžiausias mūsų dėmesys bus skiriamas savarankiškai viduriniajai klasei kurti ir sudaryti tam politines sąlygas“, - pabrėžė E.Masiulis.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ rinkimų programos dėlionė jau gerokai pasistūmėjusi į priekį. „Turime programos juodraštinį variantą. Artimiausiu metu apsispręsime dėl pagrindinių prioritetų“, - teigė partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas Valentinas Mazuronis. Jis tikino, kad programą „tvarkiečiai“ kuria patys. „Konsultantų paslaugomis nesinaudojame. Tačiau sudėlioję programą galbūt ir pasitarsime su ekspertais, kaip jiems viskas atrodo iš šalies“, - aiškino V.Mazuronis.


Šiame straipsnyje: partijosSeimo rinkimaiagitacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsimerk

 Atsimerk portretas
Net neverta ir balsuoti,vistiek savi savus pasistato prie save.Jaig tu ir išrinksi norimą pilietį,tai pridarys visokių koicijų ir tvo išrintasis bus nustutas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių