Partijos iki kovo turės pateikti duomenis apie savo narius

Seimo rinkimuose norinčios dalyvauti Lietuvos politinės partijos iki kovo 1 dienos privalo Teisingumo ministerijai (TM) pateikti savo narių sąrašus.

„Narių sąrašų pateikimas Teisingumo ministerijai yra būtina sąlyga politinėms partijoms dalyvauti rinkimuose bei gauti valstybės finansavimą“, - rašo ministerijos pranešime antradienį.

Pasak pranešimo, pareiga savo narių sąrašus pateikti kasmet partijoms yra numatyta Politinių partijų įstatyme, sąrašai teikiami tik elektroniniu būdu. Partijų teikiamuose sąrašuose turi būti nurodyta kiekvieno nario pavardė, vardas, asmens kodas ir gyvenamosios vietos adresas.

"Teisingumo ministerija informacinės sistemos pagalba patikrina, ar pateiktas narių sąrašas atitinka teisės aktų reikalavimus, ar šiuose sąrašuose yra pakankamai narių (ne mažiau nei 1000), ar jie yra pilnamečiai, ar jų narystė nesidubliuoja su kitų partijų sąrašais, - rašo ministerija.

Informacija apie sąrašų pateikimą ir jų atitikimą reikalavimams iki balandžio 1 dienos turi būti perduota Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Šiuo metu Juridinių asmenų registre iš viso yra įregistruotos 39 politinės partijos.


Šiame straipsnyje: partijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių