Partijoms bus padalyta 2,7 mln. litų dotacijų ir kompensacijų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį planuoja partijoms paskirstyti paskutinę šiemet dotaciją iš biudžeto ir kompensacijas už savivaldybių tarybų rinkimų, taip pat Seimo rinkimų vienmandatėse Danės ir Marijampolės apygardose išlaidas.

Politinėms partijoms, turinčioms teisę gauti dotaciją, antrąjį šių metų pusmetį bus padalyta 1 mln. 374,5 tūkst. litų. Valstybės biudžeto dotacija paskirstoma partijoms, per praėjusius Seimo, Europos Parlamento bei savivaldybių tarybų rinkimus surinkusioms ne mažiau 3 proc. balsų.

Taip pat politinės partijos pasidalys 1 mln. 375,5  tūkst. litų kompensacijų už vasarį vykusių savivaldybių tarybų rinkimų politinės kampanijos išlaidas, taip pat - už vienmandatėse Danės ir Marijampolės apygardoje vykusius rinkimus į Seimą.

Įstatymas numato, kad rinkimuose ne mažiau 3 proc. rinkėjų balsų surinkusioms partijoms, taip pat jei tokį barjerą įveikia partijos iškeltas kandidatas, ir jei pasibaigus kampanijai nėra likusių skolinių įsipareigojimų, kompensuojama iki 25 proc. kampanijos išlaidų.

Šiemet valstybės biudžete politinėms partijoms iš viso numatyta 5,5 mln. litų.


Šiame straipsnyje: parama partijoms

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
turi nemazai privogti kad atsipirktu

piktas

piktas portretas
dar jiems mazai vargsai matai neisgyvena is savo "varganu" 7000lt o zmogui moka invaliduma 377lt uz 40 metu darbo staza ir dar sako jus dar daug gaunat. Na tiesiog juokas pro asaras

susinervinau

susinervinau portretas
cia taip viriausybe taupo.agrastai jie visi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių