Parodos ir filmas – B.Jelcinui atminti

Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniuje bus pristatytos knygų ir nuotraukų parodos bei dokumentinis filmas, skirti pirmajam Rusijos prezidentui Borisui Jelcinui.

Rugpjūčio 12 dieną renginio lankytojai turės galimybę susipažinti su rusiškomis knygomis, kurias padovanojo B.Jelcino ir Paramos kultūros centrų plėtrai užsienyje fondas.

Šis fondas M.Mažvydo bibliotekai jau yra perdavęs apie 1000 šiuolaikinių Rusijos leidinių apie ekonomiką, politiką, verslą, teisę, enciklopedijas, žinynus, grožinės literatūros knygas.

Parodos, skirtos B.Jelcino gyvenimui ir veiklai, lankytojai galės išvysti įvairių Rusijos fotografų darbus bei nuotraukų iš Jelcinų šeimos archyvų. M.Mažvydo bibliotekoje parodos veiks iki rugsėjo 13 dienos.

1991 metais B.Jelcinas buvo išrinktas Rusijos Federacijos prezidentu. 1999 metų gruodžio 31-ąją jis atsistatydino iš prezidento posto, paskirdamas į šias pareigas Vladimirą Putiną.

Prezidentas B.Jelcinas mirė 2007 metų balandžio 23 dieną, eidamas 77 -uosius metus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių