Parlamentarui G.Navaičiui nereikės apmokėti kelionės į Šveicariją

Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovui Gediminui Navaičiui nereikės apmokėti parlamentinei veiklai skirtomis lėšomis apmokėtos kelionės į Šveicariją išlaidų, nors Seimo valdyba tvirtina išvykai leidimo nedavusi.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) trečiadienį nusprendė, jog G.Navaitis Šveicarijoje lankėsi darbo tikslais, o Seimo valdybos sprendimas galėjęs parlamentarą suklaidinti, todėl išlaidas kelionei patvirtino esant pagrįstas.

Vasario pabaigoje G.Navaitis kreipėsi į Seimo valdybą prašydamas jį komandiruoti į Šveicariją, išlaidas apmokant iš tarpparlamentinių ryšių su Šveicarija grupei skirtų lėšų, arba pritarti kelionei išlaidas apmokant iš pinigų parlamentinei veiklai.

Seimo valdyba tarpparlamentinės grupės su Šveicarija vadovo G.Navaičio komandiruotei nepritarė, tačiau sprendime suformulavo, jog "valdyba galėtų pritarti Seimo nario kelionei".

Valdyba trečiadienį įvertinusi savo sprendimą konstatavo, jog tai nesąs pritarimas kelionei, ir priėmė sprendimą atgaline data jai nepritarti, tačiau EPK nusprendė, jog formuluotė Seimo narį, prašiusį pritarti komandiruotei arba kelionei, galėjo suklaidinti, be to, nematė priežasčių, kodėl ne sesijos metu vykusiai kelionei būtų galima nepritarti.

"Jis taip ir nesuprato, ar valdyba leido ar neleido išvykti už parlamentines lėšas į užsienį. Valdybos sprendimai, kad galėtų pritarti, klaidino ir etikos komisiją", - po posėdžio žurnalistams sakė EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Tarparlamentinių ryšių su Šveicarija grupė vadovas G.Navaitis šioje šalyje lankėsi kovo 4-8 dienomis, kelionės išlaidos siekė 1484 litus.

Negavęs leidimo vykti į komandiruotę, kelionės išlaidas politikas apmokėjo iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų.

Seimo nustatyta tvarka draudžia šias lėšas naudoti užsienio kelionėms, kurioms nėra gauta Seimo valdybos pritarimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių