Parlamentarė R. Visockytė: R.Turčinskas melavo

Sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas televizijos laidose, kalbėdamas apie Specialiųjų tyrimų tarnybos įtarimus ir teismo sprendimą nušalinti nuo pareigų Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkę, teigė: "Mes neturime jokių įrodymų, kuriais remdamiesi galėtume patvirtinti šiuos įtarimus". Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnės pavaduotojos Ramunės Visockytės teigimu, R. Turčinskas ir vėl viešai melavo.

"Ministras ne kartą dar pernai buvo informuotas apie tarnybos viršininkės Aurelijos Kulčickienės Gutienės nekompetenciją vadovauti vaistų rinką kontroliuojančiai tarnybai, darbuotojų teises pažeidžiančius veiksmus, teisės aktų nesilaikymo atvejus bei galimą piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, tačiau į tai nereagavo ir nesiėmė priemonių tolesnių pažeidimų prevencijai. R.Turčinskas, nepaisydamas daugybės faktų dėl galimai neteisėtų A.Kulčickienės Gutienės veiksmų ir tarnybos darbo organizavimo problemų, apie kurias buvo ne kartą informuotas, puikiai įvertino A. Kulčickienės Gutienės veiklą 2007 m. ir jau po 7 mėnesių darbo suteikė aukščiausią kvalifikacinę klasę", - sako Seimo narė.

Pasak jos, ministro abejinga reakcija į pranešimus šiandien jau paralyžiavo tarnybos darbą: tarnybos vadovė nušalinta nuo pareigų, o laikinai viršininkės pareigas einantis Vaidas Skyrius parašė pareiškimą išeiti iš darbo nuo birželio 30 d. Taip tarnyba lieka be vadovų. O teismų karuselę įveikęs ir laimėjęs buvęs tarnybos viršininkės pavaduotojas Rimantas Jankūnas tik dėl ministro kaltės dar negrąžintas į darbą.

Pasak Seimo narės R.Visockytės, tai yra tik dalis aplinkybių, nurodančių į R.Turčinsko galimas sąsajas su A. Kulčickienei Gutienei pareikštais įtarimais dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Ir tik socialdemokratas R.Turčinskas atsakingas už tarnybos veiklos paralyžiavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių