Parlamentaras: didėjant medikų algoms, kyšiai nebent didės

Nors oficialiai Lietuvoje sveikatos apsauga nemokama, visi žino, kad nemokamo gydymo mūsų šalyje nėra, rašo delfi.lt.

Visi, kam reikia, susižino, kiek vienoje ar kitoje ligoninėje kainuoja vienas ar kitas įstaigos personalo judesys. Rudenį Seimą pasieks įstatymo papildymo projektas, kuris, kaip tikisi Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), privers gydymo įstaigų vadovus rūpintis ne tik savo, bet ir pavaldinių atlyginimu.

Tačiau parlamentaras Antanas Matulas linkęs manyti, kad ne maži gydytojų atlyginimai skatina kyšininkavimą. Pastariesiems išaugus gali tik didėti kyšių sumos.

Anot Sveikatos apsaugos ministerijos viceministrės Janinos Kumpienės, apie būtinybę gydymo įstaigų vadovų atlyginimus reglamentuoti prabilta po to, kai buvo paviešinti kai kurių ligonių vadovų atlyginimai, viršijantys aukščiausių valstybės pareigūnų pajamas, rašo delfi.lt.

Buvo paskaičiuota, kad apskričių ligoninių vadovų atlyginimai siekė nuo 7 iki 17 tūkst. litų, tuo tarpu mažų provincijos pirminės sveikatos priežiūros centrų vadovai uždirbdavo vos 1,5 tūkst. litų. Tiesa, kai ši informacija buvo paviešinta, tokių didelių žirklių nebeliko.


Šiame straipsnyje: kyšiaimedikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių