Parlamentarai renkasi į rudens sesiją

Seimas šeštadienį pradeda sesiją, kurios svarbiausiu darbu - kaip ir kiekvieną rudenį - taps kitų metų biudžeto tvirtinimas.

Pirmąją sesijos dieną parlamente prisieks Klaipėdoje vienmandatėje Danės apygardoje į Seimą išrinktas konservatorius Naglis Puteikis, bus pristatytas sesijos darbotvarkės projektas.

Po pirmojo plenarinio posėdžio Seime šeštadienį rengiamas iškilmingas minėjimas, skirtas atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės pripažinimo ir diplomatinių santykių atnaujinimo 20-mečiui paminėti.

Minėjime kalbės prezidentė Dalia Grybauskaitė, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, kiti to meto politikai, į minėjimą pakviesti pirmieji užsienio valstybių diplomatai, 1991-1992 metais rezidavę Lietuvoje, taip pat ir pirmieji Lietuvos atstovai užsienyje po nepriklausomybės atkūrimo.

Rudens sesijos darbų programoje, kurią dar tvirtins Seimas, be lydinčiųjų įregistruota apie 680 teisės aktų projektų, iš jų - apie 160 prioritetinių teisės aktų projektų, skirtų finansų konsolidavimui, socialinės apsaugos sistemos ir valstybės valdymo pertvarkai, energetikai, kovai su korupcija, modernios ekonomikos kūrimui ir verslo sąlygų gerinimui.

Vyriausybė į rudens sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 83 pagrindinius teisės aktų projektus, prezidentė Dalia Grybauskaitė - 21 įstatymo projektą, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Per rudens sesiją nuo rugsėjo 10 iki gruodžio 23 dienos planuojama surengti 47 plenarinius posėdžius.


Šiame straipsnyje: SeimasSeimo posėdisParlamentas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių