Parlamentarai nepanoro atsisakyti privilegijų

Seimo nariai antradienį po pateikimo nepritarė Seimo narių veiklos garantijų įstatymo projektui, kuris būtų griežčiau reglamentavęs jų veiklą.

Už projektą po pateikimo balsavo 44 Seimo nariai, prieš buvo septyni, susilaikė 46. Nuspręsta projektą grąžinti iniciatoriams tobulinti.

Grupės žymių Lietuvos teisininkų parengu įstatymo projektu siūlyta įtvirtinti fiksuotas Seimo narių atostogas, neleisti Seimo nariams patiems nuomotis automobilių - tam šiuo metu išleidžiama didžioji parlamentinei veiklai skiriamų pinigų dalis, taip pat nustatyti daugiau Seimo narių veiklą griežtinančių apribojimų.

Pirmuosiuose projekto straipsniuose įrašyta nuostata, kad dalyvavimas posėdžiuose yra Seimo nario konstitucinė pareiga, o sistemingas šios pareigos nevykdymas be pateisinamos priežasties yra pagrindas pradėti apkaltą. Darbo grupė tai pat siūlė už praleistus parlamento, komitetų ir kitus posėdžius nemokėti algos.

Projekte, be kita ko, buvo numatyta, kad Seimo nariai gali atostogauti ne daugiau kaip 45 kalendorines dienas per metus.

Daug griežčiau siūlyta reglamentuoti lėšų parlamentinei veiklai naudojimą. Projekte buvo numatyta, kad pinigus Seimo narys galėtų panaudoti tik tam tikroms reikmėms, kurioms bus nustatytas griežtas limitas - degalams, reprezentacijai, biuro nuomai.
Įstatymo projekte siūlyta grįžti prie senos tvarkos, kai parlamento kanceliarija visiems politikams nupirkdavo tarnybinius automobilius, o jų nuomotis, kaip iki šiol, nebūtų galima.

Visiems Seimo nariams, kurie neturi būsto Vilniuje,siūlyta centralizuotai nuomojamos privačios patalpos, numatant, kad už komunalines paslaugas turėtų susimokėti patys politikai ir jų šeimos nariai.

Seimo nariams, pagal atmestas pataisas, taip pat būtų buvę draudžiama skaityti paskaitas, dalyvauti komercinėse pramoginėse televizijos laidose, nesvarbu, ar jie gauna už tai atlyginimą, ar ne.

Be to, projektu užsimota mažinti Seimo narių padėjėjų skaičių nuo trijų iki dviejų, uždrausti turėti vadinamuosius visuomeninius padėjėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Piliete.

Piliete. portretas
Ko taip visi nori i seima? Privilegijos ,korupcia taip ir traukia i politika.Manote ,kad patys atsisakys ? Reikia ,kad visa tai nustatytu liaudis referandumo budu.Sumazinti seimunu iki 100 nariu ir jokiu privelegiju. Visi gieda viena giesmele. Kokia netvarka,kokia korupcia. Praejo virs dvdesimt metu ,tos pacios giesmes.Tik partijos dygsta kaip grybai po lietaus. Man atrodo ,kad reikia padaryti tam gala..

lietuvis

lietuvis portretas
jie niekada nepriims įstatymų , kurie iš jų kažką atimtų ar sumažintų, nesvarbu, kad lyginant su kitomis šalimis , pas mus viskas (santykinai: liaudies/ valdžios) JIEMS PER DAUG SKIRTA. Palyginkime dar ir mūsų ekonominę situaciją ESe, kurioje vietoje pagal įv. vidurkius čia randamies...

Praeitis-dabartis

Praeitis-dabartis portretas
Šioje vietoje buvo čiuožykla. Po to pastatė TSKP suvažiavimų rūmus. Vėliau įsikūrė Ministrų taryba. Šiuo metu rūmai paniurę, agresyvūs, nieko nelaukia, nieko nešaukia. Valstybės tarnautojų pareigos buvo labai sunkios, todėl žmonės dirbo konkrečius techninius-kūrybinius darbus. Ministerijos ir kitos valstybinės įstaigos būdavo apytuštės, visi išsiskirstydavo po objektus. Žmonės didžiuodavosi tuo, ką turėjo. Laimės užteko visiems.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių