Panevėžyje mokymo klasė – šalia šarvojimo patalpos

Nors Panevėžio vadovai tikino, kad rekonstruojama K. Paltaroko gimnazija galės laiku pradėti mokslo metus, joje tebedirba statybininkai.

Moksleiviams tenka mokytis keliose vietose, pradinukai mokosi šalia šarvojimo salės, praneša LTV „Panorama“.

Šarvojimo salę Katedros šventoriuje nuo pradinukų klasių skiria 5 metrai. Dar savaitgalį tame pačiame bendruomenei priklausiančiame pastate rengtos laidotuvės, o pirmadienį vyko pamokos.

Pasak gimnazijos vadovų, tai vienintelė išeitis vykdyti mokymo programą, nes mokyklos patalpose dirbantys statybininkai vėluoja.

„Matyt, taip Dievulis suriktavojo, kad iki šiol nebuvo jokių [laidotuvių] apeigų, tai mes jau visą mėnesį glaudžiamės parapijos salėje, bet dar nesusidūrėme su šia situacija. Suderinę esame, kad jeigu kartais taip atsitiktų, eitume į savo gimnazijos stadioną, į savo kiemą eitume“, – pasakoja Panevėžio K. Paltaroko gimnazijos direktorė Gražina Gailiūnienė.

Kol vyksta remontas, gimnazijos moksleiviai išblaškyti po septynias mokyklas ir kitas įstaigas.

Anot gimnazijos vadovų, dėl higienos paso laikinai mokymosi patalpai prie šarvojimo salės į Visuomenės sveikatos centrą nesikreipta. Centro specialistai sako, kad nėra teisės akto, draudžiančio šarvojimo salės ir mokinių kaimynystę, bet pripažįsta, kad laidojimo namų buvimas šalia – psichinei sveikatai gali daryti neigiamą įtaką.

Už švietimą atsakingo Seimo komiteto narys sako, kad tokios situacijos galėtų nebūti, jei ne įprastai vėluojantys mokyklų remontai.

„Statybininkai, projektuotojai ir savivaldybės klerkai tikrai nepadarė, švelniai sakant, visų savo namų darbų. Antras dalykas – viešieji pirkimai Lietuvoje tampa labai sudėtingi: konkurencinė kova nedora, viešųjų pirkimų sąlygos – visa tai lemia, kad darbai šioje gimnazijoje prasidėjo žymiai vėliau“, – sako Seimo Kultūros ir švietimo komiteto narys Julius Dautartas.

Nors miesto vadovai vasarą žadėjo dalį pastato baigti rekonstruoti iki mokslo metų pradžios, pasak gimnazijos vadovų, darbų pabaigos dar nematyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių