Panaikinta N.Puteikio teisinė neliečiamybė

Seimas sutiko su generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymu panaikinti naujojo parlamentaro Naglio Puteikio teisinę neliečiamybę.

Už tai, kad D.Valio prašymas būtų patenkintas, ketvirtadienį balsavo 100 Seimo narių, prieš buvo tik 2, susilaikė 7.

Plenarinio posėdžio išvakarėse specialiai sudaryta komisija vieningai už tai, kad N.Puteikio teisinė neliečiamybė būtų panaikinta.

Kad tai būtų padaryta, Seimo narių prašė ir pats N.Puteikis. „Noriu jūsų paprašyti, kad duotumėte sutikimą, kad šiuo konkrečiu atveju man nuimtumėte neliečiamybę“, - teigė jis.

Generalinis prokuroras prieš porą dienų paprašė Seimo panaikinti naujojo, tik šią vasarą išrinkto parlamentaro N.Puteikio teisinę neliečiamybę, nes Klaipėdos miesto apylinkės teismo nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje šis politikas kaltinamas dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo. Minėtajam teismui byla buvo perduota nagrinėti gegužės 12-ąją, prieš kaltinamajam tampant Seimo nariu.

N.Puteikis prieš teismą stojo atsisakęs vykdyti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutartį, kuria jo tuomet vadovaujamas Kultūros paveldo departamento Klaipėdos padalinys buvo įpareigotas suderinti žemės sklypo, esančio Klaipėdos centre, detalųjį planą. Verslininkų teigimu, jiems dėl to teko sustabdyti 24 milijonų litų vertės investiciją.

N.Puteikis gina savo priimtus sprendimus, tvirtindamas, kad pagal pasiūlytąjį detalųjį planą uostamiesčio centre iškiltų keli modernūs stikliniai namai, kurie sudarkytų senamiestį. Politikas tikisi, kad teisme jam pavyks apginti savo teisybę. „O prokuratūrai ir Specialiųjų tyrimų tarnybai bus labai gėda dėl savo veiksmų šioje istorijoje“, - sakė jis.

Seimo ketvirtadienį priimtas sprendimas dėl N.Puteikio teisinės neliečiamybės panaikinimo leis teismui toliau nagrinėti šią bylą.

Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtinta nuostata, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Dabartinės kadencijos Seimas jau 11 kartų svarstė Generalinės prokuratūros vadovo prašymus panaikinti tam tikrų parlamentarų neliečiamybę dėl įtarimų, jog jie padarė nusikalstamą veiką. Tačiau beveik pusė generalinio prokuroro prašymų liko nepatenkinti.


Šiame straipsnyje: Naglis Puteikisneliečiamybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
teisingai p. Puteikis pasielgė, kad nedavė sutikimo. Tegul tie verslininkai nedejuoja, kad jiems sutrukdė įvykdyti netinkamas statybas. Jug dabar jie kur nori ten ir stato, ir vienodai jiems šviečia, jie stato ką nori ir kokio aukščio nori. Kur pinigai, ten ir velnias kazoką šoka, o čia, matoto, p. Puteikis sutrukdė biurokratiškiems veiksmams. Šaunuolis Puteikis, mes, Klaipėdiečiai einame už jį, teisingą ir sąžiningą žmogų, o tuos visus, kurie nori tiktai gadinti Klaipėdos vaizdą reikia bausti ir pabaigti prieš juos keleklupsčiauti. Jie galvoja, kad turi pinigų ir gali daryti ką nori. Kada pagaliau pradės ir teissėsauga dirbti sąžiningai ir nepasiduoti kyšiams.

Pagaliau

Pagaliau portretas
Pagaliau artėja ta lemtinga diena ,kai šis šizofrenikas gaus atsakyti už savo veiksmus. Tikiuosi , kad jam ši "reklama" nebus tokia SUPERINĖ, kaip , kad jis įsivaizduoja jog turėtų būti...

palaikau puteiki

palaikau puteiki portretas
su klaipedos viesbucio pastatais klaipeda isdarke, man idomu kas tokius bjaurius pastatus palaimino? isvis nauji stiklainiai turi bazuotis vienoje vietoje nedarkant bendro vaizdo.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių