Palangos gelbėtojai – absurdiškoje situacijoje

Šį sezoną Palangos gelbėtojai jau turėtų įsikurti rekonstruotoje Gelbėjimo stotyje, kurios atnaujinimo darbai prasidėjo 2008 metų rudenį. Rekonstrukcija kainavo apie 3 mln. litų. Šiuo metu statybininkai skubina užbaigti patalpų vidaus apdailos darbus, tačiau nepanašu, kad gelbėtojai galėtų juose įsikurti.

Statybininkų pasiteiravus, kada realiai Gelbėjimo stotis bus užbaigta, prisistatyti nepanoręs darbų vadovas nukirto, kad to reiktų klausti miesto Savivaldybės, o ne jo. Priminus, kad konkursą laimėjo UAB „Adakris“, o ne miesto Savivaldybė, statybininkas suskubo pasišalinti.

Vandens motociklų klubo prezidentas Jonas Pirožnikas „Palangos tiltui“ sakė, kad padėtis absurdiška. „Susigriebė milijonus, tačiau įsipareigojimų neįvykdė. Mes neturime kur prisiglausti, juolab, kur saugoti keturračius bei vandens motociklus. Nors statybininkai pažadėjo, kad sudarys sąlygas, tačiau kol kas esame paplūdimyje. Jau įvyko atranka norinčiųjų dirbti gelbėtojais, tačiau patalpų nėra. Statybininkai pagal sutartį darbus turėjo užbaigti gegužės 15 dieną. Manau, kad miesto Savivaldybė jau turėtų pradėti skaičiuoti delspinigius,“ – piktinosi  gelbėtojų vadas. J.Pirožniko teigimu, pirmadienį eisiąs pas miesto merą, nes tai esąs skandalas, jei nesudarytos gelbėtojams sąlygos dirbti.

J. Pirožnikas sakė, jog vienintelė paguoda tai, kad jūroje vanduo dar šaltas. Kol kas bus važinėjama keturračiu po paplūdimius ir stebima situacija.

Didžioji dauguma skubėsiančių į pagalbą skęstantiems bus Lietuvos kūno kultūros akademijos studentai. Kaip ir kiekvieną sezoną, Palangoje ir Šventojoje budės 38 gelbėtojai. Po įvykusios atrankos, Palangos paplūdimiuose trūksta dar dešimties, o Šventojoje – dviejų gelbėtojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių