Palangoje vyksta aitvarų festivalis

Šeštadienio vidurdienį Palangoje prasidėjo I-asis tarptautinis aitvarų festivalis. Jame varžysis ir bus apdovanoti geriausiai pasirodę aitvarų pilotai.

Festivalyje dalyvauja porinio skridimo pilotai iš Londono Allanas Pothecary ir Marilyn Pothecary, vienastropių aitvarų pilotas Michaelis Howardas bei Berlyno pilotai Grischa Koenigas, Oliveris Fischeris ir Annette Wahlich.

Pasak aitvarų klubo „108.lt" įkūrėjo bei renginio iniciatoriaus Jurgio Pauliuko, idėja suorganizuoti tokio pobūdžio aitvarų festivalį kilo pabuvojus Italijoje: „Aitvarų festivalis Italijoje šiais metais vyko jau 28 kartą. Pirmą kartą išvydęs tokį įspūdingą renginį, sumaniau kažką panašaus suorganizuoti ir Lietuvoje."

Vienintelė problema, su kuria susidūrė renginio organizatorius - rėmėjų trūkumas: „Pilotai iš Didžiosios Britanijos ir Vokietijos mielai sutiko atvykti bei pamatyti mūsų šalį, tačiau mes turėsime apmokėti jų kelionės ir nakvynės išlaidas". J.Pauliukas apgailestauja, jog dėl rėmėjų trūkumo negalėjo pakviesti daugiau pasaulinio lygio meistrų.

Renginyje pasirodys ne tik svečiai iš užsienio, bet ir apie 20 pilotų iš Lietuvos.

Individualių ir porinių varžybų dalyvius vertins keturi teisėjai iš D.Britanijos ir Vokietijos.

Dalyvavimas renginyje nemokamas, tad aitvarų klubo įkūrėjas tikisi sulaukti didelio žiūrovų dėmesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių