Palangoje poilsiautojus mokys gyventi ekologiškai

Palanga rugpjūčio mėnesį taps aplinkosaugos idėjų centru - poilsiautojai turės galimybę susipažinti su Europos šalių ekologijos tradicijomis.

Kurorte bus įgyvendinamas Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje inicijuojamas ir Palangos miesto savivaldybės remiamas projektas „Europiečių žaliosios atostogos".

Daugiau nei dvi savaites - rugpjūčio 8-23 dienomis - Vytauto ir Jūratės gatvių sankirtoje įkurtoje erdvėje aktualūs aplinkosaugos ir tarpkultūrinio bendradarbiavo klausimai bus pristatomi kiek netradiciškai - kurorto gyventojams ir svečiams kasdien bus siūloma trumpam nusikelti vis į kitą Europos valstybę ir pasidomėti, ko iš jos galėtų pasimokyti lietuviai, siekdami prisidėti prie klimato kaitos ir kitų ekologinių problemų sprendimo.

„Poilsiautojų laukia teminiai renginiai, skirti vaikams ir suaugusiems, filmų peržiūros, ekologinės varžybos ir kita smagi veikla. Tokiu būdu jie ne tik pažins skirtingas kultūras, bet taip pat neįkyriai, naudojant netradicines meno ir komunikacijos priemones, sužinos, kaip ekologiškai gyventi kasdien, kokia įdomi gali būti aplinkosauga", - teigė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Spaudos ir informacijos skyriaus vadovas Jurgis Vilčinskas.

Įvairiose miesto vietose migruos projekto simbolis - žaismingas žaliojo ruonio muliažas. Draugiškai nusiteikęs ruonis kvies poilsiautojus įsiamžinti ir dalyvauti ekopažado fotokonkurse.

„Ruonio personažas projekto simboliu pasirinktas neatsitiktinai. Dėl ryškaus klimato atšilimo mažėjant ledo dangai Baltijos jūros šiaurėje kai kurios jau dabar nykstančios ruonių rūšys prarastų savo gyvenamąją erdvę. Jei temperatūra ir toliau taip kils, klimato kaitos padarinius pajaus ne tik ruoniai", - sako viena iš projekto organizatorių, Aplinkosaugos informacijos centro direktorė Jurgita Mačiūnaitė.

Pasak jos, be minėtos ekopažado fotosesijos, vasaros erdvių palapinėje nuolat veiks knygų mugė, kurioje kiekvienas, atnešęs jau perskaitytą knygą, galės pakeisti ją kita, dalyvauti „Forumo teatro" interaktyviuose spektakliuose. Norintys galės išmėginti savo jėgas graikiškų riešutų gliaudymo ir valgymo varžybose, dviračio estafetėje, palapinės statymo varžybose ir kitose atrakcijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių