Pagaliau patvirtinęs darbotvarkę Seimas svarsto biudžetą

Po beveik tris valandas užtrukusių aštrių peripetijų Seimas pagaliau dar ketvirtadienio posėdyje pradėjo antrąjį kitų metų biudžeto svarstymą.

Ryte svarstant ketvirtadienio posėdžio darbotvarkę Seimo valdančiajai koalicijai nepakako balsų, kad ji būtų patvirtinta.

Todėl parlamento vadovė Irena Degutienė paskelbė pertrauką, per kurią turėjo būti susitarta dėl to, ar dar tą pačią dieną bus svarstomas biudžetas. Pasak Seimo pirmininkės, alternatyva tokiam sprendimui galėtų būti tik neeilinio parlamento posėdžio surengimas penktadienį. Jame esą turėtų būti surengtas antrasis biudžeto svarstymas.

Pertraukos metu į savo posėdžius buvo susirinkusi Seniūnų sueiga bei visos parlamentinės frakcijos.

Bet po dvi valandas užtrukusios neplanuotos pertraukos į posėdį susirinkę Seimo nariai negalėjo pradėti normaliai dirbti jau ne dėl politinių nesutarimų, bet dėl sustreikavusios technikos. Įstrigo Seimo posėdžių salės balsavimo sistema, todėl parlamentarams teko prisiminti balsavimą rankomis,

Balsai skaičiuoti ilgokai. Tačiau po to suglumusi I.Degutienė, kad bendras rankomis balsavusių Seimo narių skaičius yra didesnis nei apskritai jų egzistuoja pagal Konstituciją.

Netrukus ėmė vėl veikti elektronika. Pirmasis balsavimas parodė, kad 69 parlamentarai yra už tai, kad iš darbotvarkės būtų išbrauktas įstatymas, kuris numato kitąmet išvis panaikinti atskaitymus į privačius pensijų fondus. Už siūlymą svarstyti šį projektą jau ketvirtadienį buvo 40, susilaikė 17 parlamentarų.

Balsuojant dėl biudžeto svarstymo išbraukimo iš 130 balsavime dalyvavusių Seimo narių 60 buvo už išbraukimą, bet 63 prieš, 7 susilaikė. 
Vėliau dienos darbotvarkė pagaliau patvirtinta – už buvo 68 Seimo nariai, prieš 9, susilaikė 45.

Premjeras Andrius Kubilius paragino Seimo narius „atsakingam požiūriui į biudžetą“. „Kol kas  šiandien matome, kad atsakingo požiūrio į biudžetą iš opozicijos pusės nėra. Turi būti baigtas tas  politinis žaidimas, kurį dabar čia matome. Ne ta situacija ir Europoje, ir pas mus, kad galima būtų tokius žaidimus žaisti. Už juos atsakomybė teks visam Seimui“, - kalbėjo jis.


Šiame straipsnyje: biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiukšlės

Šiukšlės portretas
Dvokia tie pinigai.

Sima

Sima portretas
Kiek ten iš valdančiųjų įdomu supranta, ką svarsto ir kokią tai turės reikšmę šalies gyventojams. Galiu būti rami tik dėl Tvarkos ir teisingumo frakcijos

Opozicija

Opozicija portretas
Tvarkiečiai pateikė krūvą pasiūlymų, kaip Lietuvai išlipti iš krizės, bet konservams tai neįdomu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių